Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Εκπαιδευτική ρομποτική

Η «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 1821»

Στην μεγαλύτερη γιορτή του STEM & της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ελλάδα,  τον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής συμμετείχε για πρώτη φορά η Ομάδα Ρομποτικής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο γήπεδο Tae Kwo Do, στο Φάληρο, την Κυριακή 31 Μαρτίου.
Την ρομποτική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές: Βασίλης Βαγενάς, Δήμητρα Μπερναρδίνη, Πηνελόπη Τζώλου και Σταύρος Σταυρόπουλος και οι εκπαιδευτικοί: Αικατερίνη Μαρία Ρόζη, Ιωάννης Μπαλαμούτης και Ευγενία Λουμπαρδιά.
Το σχολείο από τη σχολική χρονιά 2022-23 συμμετέχει στη δράση του υπουργείου Παιδείας «Μεσόγειος  1821», στην οποία μετείχαν  1821 προνομιούχα σχολεία της Ελλάδας, κατόπιν επιλογής, ώστε να  εκκινήσουν την  εκπαίδευση στην ρομποτική. Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με το υπουργείο, να αναδειχθούν οι ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του αύριο.
Αυτή η προσπάθεια περιλάμβανε την συναρμολόγηση του ρομπότ και τον προγραμματισμό του να εκτελεί διάφορες εργασίες τα οποία δημιουργήθηκαν από τους μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Αυτό το σενάριο παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό.
Το ρομπότ «Μπουμπουλίνα» ταξίδευσε με επιτυχία στην Ανατολική Μεσόγειο ακολουθώντας μια μαύρη καμπύλη και εφοδιασμένη με αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας και υπέρηχους ήταν σε θέση να  πάρει μετρήσεις και να σταματήσει εγκαίρως όποτε  χρειαστεί. Η βάση, το ομοίωμα που κινιόταν ήταν δημιούργημα της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών Μαρίας Μαυρουδή και των παιδιών της ρομποτικής, η οποία επιμελήθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο και το σχετικό βίντεο.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΖΩΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου