Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ»

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα  συνολικά βραβεία απέσπασε η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας  στο διαγωνισμό «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» με το έργο: «Για ένα μήλο», που παρουσίασε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην Παλλήνη!
Ειδικότερα έλαβε τα βραβεία: Μουσικής επένδυσης, Σκηνικών και κουστουμιών, Συμμετοχής στην δράση  και Διάδοσης και προώθησης.
Η παράσταση συνδύασε υποκριτική, τραγούδι και χορό ενώ παράλληλα  έκανε και ένα ταξίδι στο χρόνο και  έμαθε με χιούμορ γιατί έγιναν όλα για ένα μήλο!
Το σενάριο αποτελεί διαθεματική προσέγγιση στο μήλο αλλά και ένα ταξίδι στον Χωροχρόνο με επιστέγασμα τον Νόμο της Παγκόσμιας Έλξης του Νεύτωνα. Συνδέει αριστοτεχνικά τους Πρωτόπλαστους με το Μήλο της Έριδας, με τα Μήλα των Εσπερίδων, τον Νεύτωνα, τον Αινστάιν, την Κασσιανή και την Χιονάτη σε έναν σουρεαλιστικό διάλογο με τον Γουλιέλμο Τέλλο για το Cern και το Big Bang!
Και όλα αυτά σε ένα θεατρικό έργο διαρκείας 20’ περίπου, όσο διαρκεί η διδασκαλία της παράδοσης στην διδακτική ώρα. Ένα μάθημα  που δεν βαριέσαι με έξυπνο χιούμορ ειδικά στην εισαγωγή  της παράστασης. Στην πρωτοτυπία ήταν και το τραγούδι δημιούργημα για το έργο. 
Αξιοσημείωτη είναι και η υποκριτική απόδοση των παιδιών που λειτούργησαν ως επαγγελματίες ηθοποιοί. Η επιτυχημένη και εντυπωσιακή παρουσία τους ανέδειξε επί πλέον το καλογραμμένο σενάριο του έργου. Η άνεση τους στην σκηνή, δυνατότητα που απαιτεί πνευματική ικανότητα και προσπάθεια και ιδιαίτερη δεξιοτεχνία.
Συμπερασματικά για αυτό σάρωσε και την φετινή χρονιά τα βραβεία!!! Θεατρική παράσταση που είναι αφιερωμένη στις υπέροχες μαθήτριες, στους υπέροχους μαθητές του σχολείου και στους γονείς τους! 
Ήταν κυρίως για τα παιδιά μια πολύ όμορφη εμπειρία και με χαρά επιθυμούν να την επαναλάβουν και του χρόνου!

Ειδική βράβευση

Η συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας στο 
διαγωνισμό «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» συμπλήρωσε δέκα χρόνια, όσα και τα χρόνια του διαγωνισμού! Προσφορά δημιουργική, αποτελεσματική και γόνιμη. Είναι σημαντική συμβολή στην μακροημέρευσή του, με υψηλά ποιοτικά δεδομένα. Όλα αυτά τα δημιουργικά και ωφέλιμα είχαν ένα ανθρώπινο πρόσωπο που ενέπνεε, έγγραφε, αλλά και συμμετείχε σε κάθε βοηθητική εργασία. Την καθηγήτρια Αικατερίνη-Μαρία Ρόζη! 
Οι συντελεστές του διαγωνισμού την βράβευσαν και μαζί και το σχολείο που υπηρετεί, ως ηθική υποχρέωση, ως ένα ευχαριστώ!!!
 
Συμμετείχαν

Αγγελόπουλος Σωτήρης
(Αϊνστάϊν Ηλ. Κιθάρα,  Σύνθεση Φινάλε), Ανδρεόπουλος Ιάσωνας (Πάρις), Αντωνιάδη Τζωρτζίνα (Δέντρο χορός), Απίστολα Τριανταφυλλιά (Δέντρο χορός),  Αρμενάκης Βασίλης (Νεύτωνας), Γκένωσης Βαγενάς Πάρης (Γουλιέλμος Τέλλος), Κιούσση Κωνσταντίνα (Ιατρός χορός), Κριθαρούλα Αρετίνα (Ήρα χορός), Κουιρουκίδου Ρόζα (Εύα χορός), Ντενίσοβα Ειρήνη (Δέντρο Πίανο), Πανταζάτου Γαρυφαλιά  (Δέντρο χορός) Παπαδάμ Μιχαέλα (Κασσιανή), Παπαδημητρίου Φοίβη (Χιονάτη Χορός), Πριτσόλα Τριανταφυλλιά (Εικόνα Ήχος Σκηνικά), Ρωμανού Κατερίνα (Μαθήτρια χορός), Σταματάκου Εθελίνα (Αθηνά χορός), Σταυρόπουλος Σταύρος (Αδάμ), Τζάνου Σοφία (Αφροδίτη), Τζάνου Φανή (Στάνκλευ χορός), Τζώλου Δανάη (Δέντρο Τραγούδι), Τζώλου Πηνελόπη (Άτλας Κιθάρα), Ψαθάς Ευάγγελος (Ηρακλής).
Στρουμπή Μαριέττα (Χορογραφία, Σκηνοθεσία) Ρόζη 
Αικατερίνη Μαρία  (Σενάριο, Σκηνοθεσία) 
Η δράση  Μαθαίνοντας Επιστήμη μεσα απο το θέατρο διοργανώνεται από τη #ScienceView σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική/επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία βασίζεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Έργων OSOS και CASE.  

Δείτε την παράσταση

Η θεατρική ομάδα συμμετέχει στην δράση από το 2016 ανελλιπώς, διαχέοντας τις παραστάσεις  
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΖΩΛΟΥ, ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου