Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 

Για τον Έλεγχο του Καπνίσματος διοργανώνει τον δεύτερο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  το  Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος στο Διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα,  προβάλλουν ένα αντικαπνιστικό μήνυμα και προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά. 
Οι θεματικές ενότητες του Διαγωνισμού ειναι:

Α. Ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω». Τα έργα ζωγραφικής και κολάζ θα πρέπει να έχουν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm) ή Α4 (21 x 29,7 cm).

Β. Βίντεο (σύντομου)  ή ψηφιακής εφαρμογής

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών, ή μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, tablets ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ένα μήνυμα τύπου sms, ή email, ή εικονίδια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Τσιγάρο; Δεν Γουστάρω!».

Γ. Μουσικής σύνθεσης ή τραγουδιού

Οι μαθητές πρέπει να δημιουργήσουν ένα τραγούδι με ελληνικό ή αγγλικό στίχο ή μια μουσική σύνθεση, με θέμα «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Καπνό». 

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ατομικά η ομαδικά μαθητές Γυμνασίου, λυκείου και από το δημοτικό οι τάξεις Ε' και ΣΤ'.  Οι συμμετοχές πρέπει να έχουν σταλλεί μέχρι  την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου (ημερομηνία ταχυδρομείου) στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ, Δορυλαίου 8, Αθήνα, Τ.Κ.11521, με την ένδειξη «για τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος». Στο φάκελο, πέρα από το δημιούργημα  πρέπει να εσωκλείεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, υπόδειγμα της οποίας βρίσκεται στην  πλήρη προκήρυξη του διαγωνισμού, που βρίσκεται ΕΔΩ.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται και στο τηλέφωνο: 210 64 70 056 (πρωινές ώρες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου