Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ!

ΣΥΝΑΞΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΤΑΞΗΣ

Περισσότεροι από 60 γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για να ενημερωθούν σε παιδαγωγικά και λειτουργικά θέματα του σχολείου, σε σύναξη που  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (χθες) 6 Οκτωβρίου.

Ο Γυμνασιάρχης Βασίλειος Αλατζάς στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους τόνισε την επιθυμία του σχολείου για συνεργασία με τους γονείς και στα γενικά θέματα αλλά και στα ειδικά, που ενδεχομένως υπάρχουν. Το 3ο Γυμνάσιο είναι σχολείο που "ακούει" και συμβάλλει στη λύση των προβλημάτων.
Πιστεύει στον θεσμοθετημένο ρόλο του Συλλόγου γονέων και προέτρεψε τους γονείς να τον ενισχύουν με την συμμετοχή τους.
Ενημερώθηκαν, στη συνέχεια, για θέματα που αφορούν τόσο στην εύρρυθμη λειτουργία του σχολείου όσο και στην ποιοτική φοίτηση των μαθητών, όπως είναι: οι απουσίες, η έγκαιρη προσέλευση, η πρόωρη αποχώρηση, οι εκδρομές, τα κινητά τηλέφωνα, συμπεριφορά, η εμφάνιση...
Η προσαρμογή των των νέων μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον, επεσήμανε, επιυγχάνεται όταν αντιληφθούν τα παιδιά την διαφορά από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Σε αυτήν την περίπτωση η συμβολή του σχολείου και των γονέων είναι παράλληλη.
Η υποδιευθύντρια Ευγενία Λουμπαρδιά αναφέρθηκε στα προγράμματα που πραγματοποιούνται εκτός ωρων διδασκαλίας. Ενημέρωσε για την ημέρα που μπορούν να συναντήσουν τους εκπαιδευτικούς και είναι η Τετάρτη.
Στους γονείς δόθηκε ενημερωτικό έντυπο για τη λειτουργία του σχολείου το οποίο θα παρουσιαστεί από το Διάλειμμα.
Γονείς που πήραν το λόγο έθεσαν ερωτήματα που αφορούσαν μαθήματα και τους απάντησαν οι  εκαπιδευτικοί: Γεωργακάκη Χρύσα, Μπαλή Φωτεινή, Αλειφέρη Γεωργία, Γλαβάς Ισίδωρος, Στρουμπή Μαργιέττα, Παπαδημητρίου Στεφανία, Δοκοπούλου Αικατερίνη και Μακρογκίκας Ανδρέας. Οι ερωτήσεις που αφορούσαν την προσέγγιση του σχολείου με την συγκοινωνία, τη διέλευση της λεωφόρου Κύπρου, την ενισχυτική διδασκαλία, αλλά και την διευκόλυνση των παιδιών με κινητικά προβλήματα στις μετακινήσεις τους εντος του σχολείου,  απάντησε η διεύθυνση του σχολείου όπου αποκάλυψαν ότι γίνονται ενέργειες που προωθούν την επίλυσή τους!
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων Βασιλική Ευθυμίου παρουσίασε δραστηριότητες τπυ συλλόγου που βελτιώνουν το σχολικό περιβάλλον όπως είναι: οι σχολικοί τροχονόμοι και η τοποθέτηση σκιάστρων, η αγορά βιντεοπροβολέα και οθόνης, ενίσχυσε  εκδρομές με συμμετοχή στο κόστος τους. Διοργανώνει χοροεσπερίδες για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και ενίσχυση από τα έσοδα των σκοπών του συλλόγου, φροντίζοντας παράλληλα την ασφαλεια και τον έλεγχο αυτών που μετέχουν. Ενισχύει κάθε κίνηση του σχολείου που αποσκοπεί σε λύσεις προβλημάτων που είναι αρμοδιότητας δημόσιων φορέων. Ζήτησε την συμμετοχή των παρευρισκομένων τόσο στην διοίκηση  όσο και στην πλαισίωση του συλλόγου.
Αρκετοί γονείς μετά το πέρας της συνάντησης δεν εγκατέλειψαν το σχολείο αλλά συνέχισαν τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ενδιαφέροντα "πηγαδάκια" προβληματισμού και διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου