Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΚΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ



 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
 
Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό ακτών της Γλυφάδας ανέλαβε ο Δήμος (γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού) σε συνεργασία με την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος). Συγκεκριμένα προγραμμάτισε διήμερο εκδηλώσεων και Εθελοντικού καθαρισμού των ακτών της πόλης:
  •  Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 18:00- 20.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται επιστημονική και ενημερωτική ημερίδα. Ειδικοί αναπτύσσουν τα θέμματα:  «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές και ο ρόλος των εθελοντών» (Πεσματζόγλου Γ.),  «Οι επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Σαρωνικού Κόλπου» (Δρ. Ν .Σύμπουρα),  «Τα θαλάσσια απορρίμματα, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους μας» (Χρ. Ιωακειμίδης).
  • Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί συγκέντρωση των εθελοντών στη 2η μαρίνα Γλυφάδας για   παραλαβή υλικού (γάντια, εργαλεία συλλογής, σακούλες, νερό) και χάρτη επιχείρησης, για τον καθαρισμό των ακτών από απορρίματα που κάποιοι "ξέχασαν" στις παραλίες... Παράλληλα ο  σύλλογος προστασίας Θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ θα έχει ανοικτά την είσοδο για επίσκεψη παιδιών και την ευαισθητοποίηση στην οικολογία.
Οι δραστηριότητες αυτές έχουν ως στόχο τηv ανάπτυξη της  περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τηv ανάδειξη της ευαισθητοποίησής τoυς, σχετικά με τις ακτές που χρησιμοποιούμε για την ψυχαγωγία μας. Καθώς και να διατηρηθούν οι ακτές καθαρές και μετά την πάροδο της θερινής περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου