Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ"



 Βραδιά του Ερευνητή

Το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, άνοιξε τις πύλες του για να καλωσορίσει τους φίλους της επιστήμης και όχι μόνο στις 26 Σεπτεμβρίου! Στο πρόγραμμα "βραδιάς του ερευνητή" , που είναι γιορτή της επιστήμης για όλους τους μικρούς ερευνητές συμμετείχαν ταυτόχρονα 300 πόλεις της Ευρώπης (οι 9 της Ελλάδας).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεναγήσεις στα εργαστήρια, την έκθεση επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, τον πυρηνικό αντιδραστήρα και τον ιοντικό επιταχυντή. Στο κεντρικό αμφιθέατρο φιλοξενήθηκαν παραστάσεις και συζητήσεις για τρέχοντα ερευνητικά ζητήματα και τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα,  έγινε ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου συγκεντρώθηκαν κορυφαίοι ερευνητές απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ είδαμε βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό!
Παράλληλα, στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Δημόκριτου, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, είχαν στηθεί πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους, ένα κινητό πλανητάριο, τηλεσκόπια για παρατήρηση των άστρων και γωνιές συζήτησης με τους ερευνητές. Τη βραδιά  γέμισαν με ήχους και ρυθμούς μια πολυδιάστατη συναυλία στην υπαίθρια σκηνή, με τη συμμετοχή ερευνητών/καλλιτεχνών και της ροκ μπάντας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Στην βραδιά συμμετείχαν και παιδιά από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, τα οποία δήλωσαν ότι ήταν φανταστικά και ότι έμαθαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τις επιστήμες που δεν είχαν φανταστεί ποτέ!
 ΦΟΥΚΑΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου