Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ



ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Σεισμογενής η περιοχή μας και καθιερωμένη η άσκηση σεισμού που προσβλέπει στην ασφαλή συγκέντρωση και προφύλαξη των μαθητών, χωρίς πανικό φυσικά. Διεξάχθηκε πρόσφατα στα τέλη της έβδομης ώρας, απρόσμενα...

Το κουδούνι, ξαφνικά, χτυπά διακεκομμένα, τρεις φορές. "Άσκηση σεισμού" λέει ο καθηγητής. Οι μαθητές αυτόματα καλύπτονται κάτω από τα θρανία τους και να κρατούν με τα χέρια τα πόδια του θρανίου. Ο καθηγητής με το απουσιολόγιο στο χέρι στέκεται κάτω από το κούφωμα της πόρτας. Κοιτά μια μέσα στην τάξη, μια έξω!
Όταν ήλθε η σειρά της τάξης του έδωσε την εντολή να ξεκινήσουν να φεύγουν οι μαθητές σταδιακά από την αίθουσα και με τα χέρια να καλύπτουν το κεφάλι τους. Τελευταίος εγκαταλείπει την αίθουσα ο καθηγητής. Μετά είχε σειρά η επόμενη τάξη...
Η θέση συγκέντρωσης των μαθητών στο προαύλιο του σχολείου είναι τέτοια που αποσκοπεί στο να μην υπάρχουν ατυχήματα από την πτώση κτιρίων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων σε περίπτωση σεισμού.
Στο προαύλιο κάθε τμήμα είχε τη σειρά του. Έγινε καταμέτρηση από τους καθηγητές και σχόλασαν τα παιδιά!
 Στην πραγματικότητα όλους τους μαθητές πρέπει να τους παραλάβουν οπωσδήποτε οι γονείς τους μετά τον σεισμό. 
Το γνωρίζουν αυτό οι μαθητές γιατί πριν από την άσκηση είχε προηγηθεί ενημέρωση με απλές οδηγίες τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Για το σκοπό έχει δημιουργηθεί ένα μικρό αρχείο όπου σε επτά διαφάνειες γνωρίζουν να αντιμετωπίσουν τον σεισμό με ψυχραιμία. 
Από εκεί και πέρα ελπίζουμε να μην τύχει κάτι τέτοιο ή αν όντως συμβεί να είμαστε ψύχραιμοι και ικανοί να τηρήσουμε τα παραπάνω. 
Πατήστε ΕΔΩ να δείτε την σχετική δημοσίευση και τις διαφάνειες.
                                                         Αλεξάνδρα Κασούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου