Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Η εφηβεία αποτελεί μία μεταβατική περίοδο, μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της ενηλικίωσης. Ο έφηβος δεν είναι ούτε παιδί, ούτε ενήλικας και παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και συγκεκριμένες ανάγκες.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρκετές δομές για την εφηβική ηλικία, με αποτέλεσμα οι έφηβοι να παραμελούνται και να εκτίθενται σε κινδύνους.
Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) δημιουργήθηκε για την κατανόηση και την ομαλή αντιμετώπιση αυτών ακριβώς των αλλαγών, για να ενημερώσει, να φροντίσει, να αγκαλιάσει! Είναι ο ειδικευμένος φορέας για τη φροντίδα των εφήβων που προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν και είναι υψηλού επιπέδου. Όσοι την έχουν επισκεφθεί το πιστοποιούν…
Τη Μ.Ε.Υ μπορούν να επισκέπτονται έφηβοι 11 - 18 ετών και η οικογένειά τους για συζήτηση και επίλυση θεμάτων που τους απασχολούν, όπως: Ενδοκρινολογικά, Βάρους σώματος, Διατροφής, Άσκησης, Δερματολογικά, Γυναικολογικά, Ψυχολογικά, Θέματα σχολικής επίδοσης κ.λπ. Λειτουργεί επίσης και τμήμα Συμβουλευτικής Γονέων - Οικογένειας.
Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, 6ος όροφος («Πτέρυγα Ελένης Δαλακούρα»).
Οι υπηρεσίες παρέχονται από ειδικούς σε θέματα εφηβικής υγείας και σε ώρες που εξυπηρετούν πάντα το πρόγραμμα των ενδιαφερομένων (απογεύματα).
Πληροφορίες - ραντεβού παρέχονται καθημερινά από τις 10:00 - 14:00, στα τηλέφωνα: 210 77 10 824 (Γραμματεία), 213 200 98 04 (Υποδοχή), 213 200 98 05 (Γυναικολογία), 213 200 98 07 (Γραφείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου