Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Στης Βουλής τα πέριξ

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Εξαιρετικό λεύκωμα το οποίο συνδυάζει εικόνα και γραπτό λόγο, ώστε να παρουσιάσει με άριστο τρόπο δύο εμβληματικούς χώρους, τον Εθνικό κήπο και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου. Οι χώροι αυτοί μαζί με το κτίριο της Βουλής αποτελούν χαρακτηριστικά τοπόσημα  της σύγχρονης Αθήνας. Ορίζουν το κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδος.
Ο Εθνικός κήπος, η μεγάλη όαση πρασίνου του Κέντρου της Αθήνας, αποτελεί κόσμημα αρχιτεκτονικής τοπίου, ο οποίος είναι παράλληλα ένας πλούσιος βοτανικός κήπος, αλλά και ένα λειτουργικό πάρκο.
Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου τιμάται ο κάθε πεσών για την πατρίδα για τον οποίο η ιστορία δεν μνημονεύει το όνομά του. Είναι το μέρος που φρουρείται από δύο οπλισμένους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και ο κεντρικός τόπος κατάθεσης των στεφάνων για να τιμηθούν οι ιερές στιγμές της Ελλάδας.
Το βιβλίο εκδόθηκε το 2009 από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και αποτελείται από 156 σελίδες, τα κείμενα είναι του Γιώργου Σταθακόπουλου και την επιμέλεια του τόμου φρόντισαν οι: Άννα Καραπάνου, Κατερίνα Ντίντα και Ξένια Ζώη.
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου