Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ

ΕΦΗΒΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ενημερώθηκαν οι μαθητές της Β' τάξης, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, για ένα πολύ σημαντικό θέμα, που απασχολεί αρκετά παιδιά της ηλικίας τους, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Η σωματική υγεία των παιδιών της εφηβικής ηλικίας, είναι ένα κεφάλαιο, που τα αφορά αλλά και ενδιαφέρει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Η ομάδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η οποία ήταν και υπεύθυνη για το πρόγραμμα αυτό, κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον των μαθητών. Αρχικά τους μίλησαν για τις απαραίτητες τροφές, τις οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα γεύματά τους. Η κατάλληλη ποσότητα αλλά και η συχνότητα κατανάλωσης των τροφών αυτών, φάνηκαν γνώριμες πληροφορίες σε πολλούς μαθητές και γι αυτό αρκετοί συμμετείχαν ενεργά. Συνεχίζοντας μερικοί μίλησαν για το καθημερινό τους πρόγραμμα, όσο αφορά την διατροφή τους.  Μάλιστα ακολούθησαν και συμβουλές, από άλλους μαθητές, οι οποίοι είχαν διαφορετικές απόψεις. 
Το κρίσιμο σημείο έφτασε, όταν τα παιδιά άκουσαν για τις ασθένειες που προκαλούνται πολλές φορές, αλλά και για τρόπους πρόληψης ή αντιμετώπισης. Το θέμα αυτό τράβηξε την προσοχή και οι ερωτήσεις, έπεσαν βολίδα. Βέβαια εκτός από την συζήτηση, τα παιδιά ασχολήθηκαν και με σύντομα παιχνίδια, τα οποία σχετίζονταν φυσικά με το πρόγραμμα αυτό!!!
Ήταν μια αρκετά χρήσιμη, από ότι φάνηκε, ενημέρωση, η οποία πιστεύουμε να φανεί χρήσιμη στους μαθητές του σχολείου!!!

ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου