Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ίδρυμα Ευγενίδου

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

Επίσκεψη στο εργαστήριο Τεχνολογίας του Ίδρυματος Ευγενίδου, Utech Lab, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α1 τάξης. Συμμετείχαν στα εργαστήρια της ρομποτικής και των τρισδιάστατων εκτυπώσεων (Printerland).

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, των 11 παιδιών και παρακολούθησαν, εναλλάξει, τα δύο εργαστήρια. 
Στο εργαστήριο της ρομποτικής, που αποτελεί μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της ρομποτικής, οι μαθητές προγραμμάτισαν δύο μικρά ρομπότ. Χρησιμοποίησαν  αισθητήρες χρώματος ώστε να διανύσουν τα ρομποτάκια μια καμπύλη γραμμή.
Στο εργαστήριο τρισδιάστατων εκτυπώσεων τα παιδιά γνώρισαν βασικές γεωμετρικές έννοιες και γεωμετρικές πρακτικές όπως οι διαστάσεις, η συμμετρία, η περιστροφή, η μετακίνηση και η τομή.  Στη συνέχεια ανακάλυψαν τον κόσμο της δημιουργίας σχεδιάζοντας το δικό τους γεωμετρικό σχήμα σε κατάλληλο σχεδιαστικό πρόγραμμα και παρακολούθησαν την εκτύπωση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Οι δυο ομάδες είχαν την βοήθεια των εκπαιδευτικών του Ιδρύματος, οι οποίοι ήταν πολύ καλοί γνώστες του αντικείμενου τους και είχαν εξαιρετική μεταδοτικότητα στα παιδιά. Τέλος, μοιράστηκαν ερωτηματολόγια στους μαθητές, για να αξιολογήσουν την εμπειρία τους σε αυτό το πρόγραμμα.
Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι να προσφέρουν ερεθίσματα και να εμπνεύσουν τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.
Όλοι οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι και γοητευμένοι με τις καινούριες γνώσεις που έλαβαν...

  Άννα-Μαρία Μαραγκού, Μαργιάννα Καραμαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου