Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Οι «Μικροί Λογοπλάστες 2» είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που υλοποίησε, με χαρά και ενθουσιασμό, η καθηγήτρια Θεοδώρα Μπατίλα, με την συμμετοχή μαθητών της Γ’ τάξης οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον!

Η ομάδα συγκεντρωνόταν κάθε Παρασκευή, με την λήξη των μαθημάτων, στη βιβλιοθήκη του σχολείου για δύο ώρες. Σκοπός του προγράμματος ήταν η προσέγγιση της λογοτεχνίας μέσα από ανάγνωση βιβλίων και παρουσίασή τους στην ομάδα και η οργάνωση και καλλιέργεια σκέψεων και συναισθημάτων σε ποιητικό λόγο και μυθοπλασία. Είναι διαδραστικό με τις άλλες τέχνες καθώς τα μέλη έρχονται σε επαφή με θέατρο, κινηματογράφο, μουσική και χορό. 
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας ήταν η διασκευή και παρουσίαση δρώμενων από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού στον εορτασμό του σχολείου στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μια χαρακτηριστική δράση του προγράμματος ήταν στο  αναγνωστήριο της Ακρόπολης όπου ασκήθηκαν εμπνεόμενοι από τα αρχαία ευρήματα στην μυθοπλασία πραγματοποιώντας μια βιωματική και επιτυχημένη επίσκεψη.

Η εμψυχώτρια - καθηγήτρια αποχαιρετά με ακροστιχίδα τους 15 μαθητές, Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.
Ήταν τα πιο υπομονετικά μου παιδιά

Όταν με τέχνη και ποίηση τους ζάλιζα τ’ αυτιά

Μικρούς λογοπλάστες τούς βάπτισα

Απ’ τη στιγμή που με στίχους τούς βομβάρδισα

Δημιουργικό λόγο πασχίζοντας να γράψουμε

Απίστευτες ώρες το «τείχος» να στήσουμε

Μεσημέρια πεινασμένοι στο σχολείο ξεμένουμε

Ακρόπολη-Πλάκα και Ντίνα «πολιορκήσαμε»

Σελίδες της ψυχής μ’ αγάπη και μνήμες γεμίσαμε.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου