Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόταση εκπαιδευτικού σεναρίου

Διάκριση της Περιβαλλοντικής Ομάδας

Η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με το έργο της στον σχολικό κήπο συμμετείχε σε διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας καταθέτοντας πρόταση εκπαιδευτικού σεναρίου με θέμα: «Σχολικοί κήποι και παρτέρια: παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων». 

Με υλικά από τα βότανα (δενδρολίβανο, λεβάντα, θυμάρι) του σχολικού κήπου και με την  συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών της ομάδας κατασκεύασε σαπούνια, τα συσκεύασε, περιέγραψε τη σύσταση του προϊόντος και έδωσε στα σαπούνια ονομασία. 
Μέσω του διαγωνισμού επιλέχθηκαν δέκα εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα (Α΄/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης), οι οποίοι συμμετείχαν στο θερινό σχολείο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου,  στο Ρέθυμνο. Την περιβαλλοντική ομάδα εκπροσώπησε η διευθύντρια Λουμπαρδιά Ευγενία της οποίας είναι μέλος μαζί με τις καθηγήτριες Γεωργία Δεκαρίστου και Αικατερίνη Δοκοπούλου.  
Η επιλογή των εκπαιδευτικών έγινε με αξιολόγηση των σεναρίων που υπέβαλλαν, από ειδική επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου OSOS «Open Schools for Open Societies-OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία).
Στο Ρέθυμνο η κα Λουμπαρδιά παρουσίασε το σχολείο, τις δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας και το εκπαιδευτικό σενάριο για τους σχολικούς κήπους. Συγχρόνως ενημερώθηκε για τις αντίστοιχες παιδαγωγικές δράσεις άλλων σχολείων. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν πρόκειται να  αξιοποιηθούν σε επόμενες δράσεις.
Περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας έχει βραβευτεί και το 2015 για την μαθητική επιχειρηματικότητα, τα μέλη της οποίας ασχολήθηκαν με τρόπους προώθησης των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων της. Πατήστε ΕΔΩ για να προβληθεί το σχετικό δημοσίευμα.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου