Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Σύλλογος Γονέων 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας

Εκλογές και Απολογισμός δράσεων 

Η Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με την λήξη της θητείας της καλεί τους γονείς να προσέλθουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκηση και παράλληλα παρουσιάζει τις πλούσιες δράσεις που πραγματοποίησε.

Την Κυριακή 25-11-2018 από τις 10:00 π.μ. ως τις 5:00 μ.μ. θα διεξαχθούν στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας,  οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και  αντιπροσώπων στην Ένωση Γονέων Γλυφάδας.  Η προσέλευση στις Γενικές Εκλογοαπολογιστικές  Συνελεύσεις που έγιναν, ήταν ελάχιστη. Για να μην βρεθεί το 3ο Γυμνάσιο χωρίς σύλλογο, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της Κυριακής. Ας σημειώσουμε ότι τα άλλα γυμνάσια της Γλυφάδας, έχουν ήδη εκλέξει τους δικούς τους συλλόγους από τις 11 Νοεμβρίου. Να σας θυμίσουμε ότι o σύλλογος  δεν είναι διακοσμητικός και εκπροσωπεί όλους τους γονείς, όλους εμάς. Ο σύλλογος δεν είναι μόνο για το καρναβάλι και τις χοροεσπερίδες. Ναι χρειάζονται και αυτά και φροντίζουμε και για την ψυχαγωγία των παιδιών μας, αλλά χρειάζεται η φωνή μας και οι ενέργειές μας για ένα καλύτερο σχολείο, για την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης όπου και όταν χρειάζεται, για την παρέμβασή μας και την πίεση προς τις δημοτικές αρχές για την υλοποίηση και λύση πολλών θεμάτων που απασχολούν την σχολική μας μονάδα έτσι ώστε τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ακόμη καλύτερες συνθήκες. 
Για την συνεισφορά μας όπου και όταν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, στην υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Εδώ έχει μεγάλη σημαντικότητα να αναφέρουμε την σημασία αυτής της μικρής συνδρομής μας, των 10 ευρώ, που επιστρέφεται πολλαπλάσια στο σχολείο και στα παιδιά μας, μέσα από τις δράσεις και ενέργειες του συλλόγου. Επίσης μέσω τον εκπροσώπων μας στην Ένωση Συλλόγων Γλυφάδας  προωθούμε θέματα που αφορούν γενικότερα την παιδεία, τα σχολικά κτίρια, τις υποδομές και άλλα, από κοινού με τους άλλους συλλόγους γονέων της Γλυφάδας. Θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς και που πολλά από αυτά ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια της σχολικής μας κοινότητας.  
Ναι ή οικονομική κρίση έχει κάνει όλα τα πράγματα δυσκολότερα και την κοινωνία ευάλωτη, θυμωμένη, βίαια και ασταθή. Κάτι που αθέλητα περνάει και στα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα κρούσματα μπούλινγκ στα σχολεία, που τείνουν να γίνουν καθημερινά. Πρέπει οι γονείς μαζί με τους καθηγητές, τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, την δημοτική αρχή να ορθώσουμε κοινό μέτωπο για την πρόληψη, την ψυχολογική στήριξη, την επαναφορά των παιδιών που είναι θήτες και θύματα, στην κανονικότητα. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα. Είναι προφανές ότι τώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τα συλλογικά όργανα να είναι μαζικά. Για αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις προσεχείς εκλογές.
Για όσους δεν παραβρέθηκαν στις συνελεύσεις, σχεδόν όλα όσα αναφέρονται παραπάνω ταυτίζονται με τις δράσεις του συλλόγου μας, στα δύο χρόνια της θητείας του: 
Χριστουγεννιάτικος στολισμός, δωράκια Πάσχα, οικονομική ενίσχυση ασθενέστερων οικογενειών κατά τις περιόδους των γιορτών. 
Οικολογικά bazar με έργα μαθητών και γονέων τα έσοδα των οποίων έγιναν προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου και σε δομές εκτός σχολείου με αυξημένες ανάγκες, αγορές ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.
Διαρκής, συντονισμένη με την διεύθυνση, πίεση προς τους δημοτικούς φορείς για την βελτίωση του κτιριακού συγκροτήματος του σχολείου μας, την αναβάθμιση του προαύλιου χώρου, τα στέγαστρα, την κατασκευή πεζογέφυρας κ.α. Πολλά από αυτά έχουν ήδη γίνει και άλλα βρίσκονται σε επίπεδο όπου έχουν δρομολογηθεί, αλλά χρειάζεται συνεχής πίεση για να υλοποιηθούν (στέγαστρα προαυλίου, πεζογέφυρα, το δίχτυ στο γήπεδο 5χ5, η ηχομόνωση του γυμναστηρίου και η αναβάθμιση του κλπ.)
Νέες διεκδικήσεις ήδη βρίσκονται στους στόχους του συλλόγου, όπως είναι ο κλιματισμός των αιθουσών και η ανακατασκευή-βελτίωση των προκάτ, που χρησιμοποιούνται σαν μαθητικές αίθουσες λόγω  της μη επάρκειας των αιθουσών του σχολείου. 
Και βέβαια διαρκής στήριξη στις σημαντικές δράσεις του σχολείου σε συνεργασία με τους καθηγητές και την διεύθυνση.


Γιάννης  Μασμανίδης ( Για το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου