Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Βλέπω τον άνθρωπο


Η πρωτόγνωρη εμπειρία των μαθητών

Επισκέφτηκε  το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ο κ. Κωνσταντίνος που έχει μία αναπηρία: είναι κουφός. Η συνάντηση αυτή με τους μαθητές της Α’ τάξης πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος Εξοικείωσης με την Αναπηρία, στα σχολεία: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο».

Όταν μπήκε στην αίθουσα ο κ. Κωνσταντίνος οι μαθητές αντίκρισαν έναν άνθρωπο φυσιολογικό. Δεν φαινόταν να έχει κάτι το ασυνήθιστο. Όταν, όμως, άρχισε να μιλάει η προφορά του τους έκανε να απορήσουν. Εκείνος, τότε, τους εξήγησε πως ποτέ δεν είχε την δυνατότητα να ακούσει.
Αρχικά, τους μίλησε για τη διαφορετικότητα και για το πώς πρέπει να τη σεβόμαστε. Ύστερα , τους είπε το πώς κατανοεί τα λόγια τους, χωρίς να ακούει. Στο τέλος, έμεινε χρόνος για τις απορίες τους, που ήταν πραγματικά πολλές. Οι περισσότερες αφορούσαν την καθημερινότητα και την αντιμετώπιση ενός κουφού.
Αυτή η συνάντηση υπήρξε για τους μαθητές πολύ ενδιαφέρουσα, αφού δεν είχαν την ευκαιρία ποτέ να έρθουν σε επαφή με έναν κουφό. Επίσης, ένα τέτοιο μάθημα είναι πολύ σημαντικό για την διεύρυνση των οριζόντων τους.
  Ελένη-Μαρία Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου