Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Στο Γυμνάσιο

Ενισχυτική Διδασκαλία 

Ενισχυτική Διδασκαλία χωρίς οικονομική υποχρέωση διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας για μαθητές γυμνασίου που υστερούν στα  μαθήματα:  Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική,  Χημεία και Αγγλικά.


Σκοπός

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να μπορέσουν οι μαθητές να επανενταχτούν στη διαδικασία μάθησης, την βελτίωση της απόδοσής τους και να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση. Στη μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και στην αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας 

• Για την πρώτη τάξη: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
• Για την δεύτερη τάξη: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθη- ματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
• Για την τρίτη τάξη: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Δήλωση συμμετοχής

Η συμμετοχή των παιδιών εξασφαλίζεται με την  προσκόμιση της αίτησης – δήλωσης στο σχολείο έως  Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, η οποία βρίσκεται ΕΔΩ, σε αρχείο WORD. 
Η ενισχυτική διδασκαλία πραγματοποιείται στα Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν (όπως και η έναρξη των μαθημάτων) και στεγάζονται σε σχολικές μονάδες με κριτήριο να καλύπτονται οι ανάγκες των όμορων σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου