Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ‘40

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 από το  3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, έχοντας ως θέμα «Σώζοντας την ιστορία».

Προηγήθηκε η ανάγνωση του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων που όρισε την σημαιοφόρο και τους  παραστάτες για την παρέλαση και στην συνέχεια  απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους μαθητές κάθε τάξης που αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά. 
Η γιορτή ήταν ένα ιστορικό κλιμακωτό ντοκιμαντέρ.  Περιλάμβανε την αρχή του  Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα, την απόκρυψη των μνημείων και την κατοχή. Ενδιάμεσα παρεμβάλλονταν ένα θεατρικό δρώμενο, όπου αφηγόντουσαν την ιστορία τους τα αγάλματα των εφήβων, Αντικυθήρων και Μαραθώνα. Εξήγησαν την διαδικασία που ακολούθησαν οι αρχαιολόγοι για να τα προστατέψουν από τις αεροπορικές επιδρομές. Η δε χορωδία συνόδευσε αρμονικά την ροή της γιορτής που ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο , όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι όρθιοι έψαλαν. 
Την γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Παυλίνα Φυσάκη και Αικατερίνη Δοκοπούλου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Βασιλική Σάββα που συντόνιζε την χορωδία.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΜΠΑΝΗΣ (φωτογραφία)

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου