Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Προσεχώς!...

ΕΡΩΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι θεατρικές παραστάσεις με σενάριο στο οποίο εκλαϊκεύονται, με έξυπνο χιούμορ, δημοφιλή επιστημονικά θέματα έγιναν παράδοση στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας από την Θεατρική του Ομάδα. Πρόκειται για άρτιες παραστάσεις όπου συνδυάζεται αρμονικά ο λόγος, η μουσική και ο χορός, οι οποίες κάθε χρόνο αποσπούν βραβεία. 
Η φετινή παράσταση ασχολείται με μια ερωτική ρομποτική ιστορία που είναι κατάλληλη για κάτω των 100 ετών! Οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα τις ώρες 13:15 έως 14:00. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές που θέλουν να ζήσουν αυτήν την εμπειρία μετέχοντας ως μέλη της Θεατρικής Ομάδας πρέπει να επικοινωνήσουν με τις καθηγήτριες Αικατερίνη Ρόζη και Ζαφειρία Παπαδημητρίου!
Οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας είναι ενταγμένες δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το Θέατρο» από τον Οκτώβριο του 2015. 
Η δράση αυτή αποτελεί έναν από τους επιταχυντές (accelerators) του Ευρωπαϊκού έργου Open Schools for Open Societies (OSOS) (http://www.openschools.eu/) που έχουν εγκριθεί και προτείνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ως Εθνικού Συντονιστή για τα Ελληνικά Σχολεία που συμμετέχουν στο έργο. 
Στη δράση αυτή οι συμμετοχές του σχολείου γίνονται με πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις σε σενάρια και σκηνοθεσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και μουσικών συνθέσεων των μαθητών οι οποίες δραματοποίησαν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από την ύλη που διδάσκονται στις θετικές επιστήμες στο Γυμνάσιο (το νερό, το ηλιακό σύστημα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ενδομήτρια ζωή-το ανθρώπινο σώμα). 
Τα βραβεία που έχει λάβει η Θεατρική Ομάδα είναι:
  • Επιστημονικού περιεχομένου(2016), 
  • Καλύτερης συνολικής παρουσίασης και Καλύτερης μουσικής επένδυσης (2017),
  • Καλύτερης μουσικής επένδυσης και Καλύτερης χορογραφίας (2018), 
  • Καλύτερης μουσικής επένδυσης, Ανάπτυξης διαδικτυακού περιβάλλοντος της παράστασης, Εύρεσης πόρων και υποστηρικτών (2019) 
Οι παραστάσεις είναι στο:

Επιπλέον βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου έργου παρασταστικών τεχνών ΕΠΙ2 το 2018 [https://www.athens-science-festival.gr/…/i-fetini-nikites-…/
Συνεργάστηκε με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με στόχο την πειραματική εφαρμογή της Θεατρικής Αγωγής στο Γυμνάσιο. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιστημονική Μονάδα «Τέχνες» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η παράστασή μας παρουσιάστηκε στην ημερίδα που συνδιοργανωθηκε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και το ΙΕΠ στο ΕΚΠΑ (https://www.youtube.com/watch…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου