Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΔΙΠΛΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ
 
Η συλλογή πλαστικών καπακιών με σκοπό να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για συνανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα συνεχίστηκε με επιτυχία και την φετινή σχολική χρονιά, στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.
Η Δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της, συνέχισε να εμπνέει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να συγκεντρώνουν τα πλαστικά καπάκια από τις συσκευασίες που χρησιμοποιούν. Να τα φέρνουν στο σχολείο, στον ειδικό χώρο συγκέντρωσης.
Με την συμμετοχή αυτή επιτυγχάνεται διπλή φιλανθρωπία. Τα καπάκια μεμονωμένα λόγω του μεγέθους τους καταλήγουν στις χωματερές με τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αξιοποιούνται συγκεντρωμένα ως ανακυκλώσιμο πλαστικό υλικό και από την οικονομική τους αξία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων ατυχημάτων και στήριξης ΑΜΕΑ «Αγάπη για ζωή» τα μετατρέπει κυρίως σε αναπηρικά αμαξίδια, καθώς και σε εξαρτήματα που απαλύνουν την αναπηρία. Προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο κινητική διευκόλυνση σε καθηλωμένους νέους που αδυνατούν να τα προμηθευτούν.
Η συμμετοχή μελών της δημοσιογραφικής ομάδας καλύπτει και την διευθέτηση του συγκεντρωμένου υλικού. Φέτος λόγω του κορωνοϊού η συμμετοχή αυτή ήταν περιορισμένη. Δυσκολίες υπήρξαν και στην μεταφορά των πλαστικών. Βρέθηκε λύση μεταφέροντας τα 200 κιλά, κατά προσέγγιση, πλαστικών καπακιών στο εντευκτήριο του Συλλόγου Αμοργιανών οι οποίοι φρόντισαν μαζί με τα δικά τους να δοθούν στον σύλλογο «Αγάπη για ζωή» που εδρεύει στον Πειραιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου