Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 WEBEX, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στην υπάρχουσα κατάσταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων η τηλεκπαίδευση είναι το πιο πρόσφορο μέσο για να γίνουν τα μαθήματα.  Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ισχύει το πρόγραμμα του σχολείου ως έχει, τόσο στα μαθήματα όσο και στις ώρες διεξαγωγής του. 
Οι εκπαιδευτικοί διέθεσαν και τον προσωπικό εξοπλισμό τους για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν αυτά τα μαθήματα, αφού η δυνατότητα του σχολείου σε εξοπλισμό είναι περιορισμένη και η χωρητικότητα της διαδικτυακής γραμμής υποστηρίζει έως πέντε υπολογιστές!
Πρακτικά η τηλεκπαίδευση θα λειτουργούσε ελλειπώς, εκ περιτροπής, αφού χρειάζονται 14 υπολογιστές και ταχύτητα 50 και πλέον… 
 Παράλληλα φρόντισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με πρωτοβουλία τους, να εκπαιδευτούν στην  τηλεκπαίδευση!
Η τηλεκπαίδευση ως νέο σύστημα διδασκαλίας έχει και τις δυσκολίες της, για να περιοριστούν πατήστε ΕΔΩ. Στο βίντεο αυτό, που δημιούργησε ο δάσκαλος Παναγιώτης Χατζησάββας, παρουσιάζεται η πλατφόρμα σύγχρονης διδασκαλίας Webex από τη σκοπιά των μαθητών και πιο συγκεκριμένα η διαδικασία σύνδεσης στο Webex και η γνωριμία με το περιβάλλον της πλατφόρμας και τα βασικά κουμπιά που θα χρειαστούν. Ο σχετικός οδηγός σε pdf υπάρχει ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου