Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 Πλήθος διαδικτυακών εκδηλώσεων στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου

Πλούσια και πολυθεματική η διαδικτυακή 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, δίνει μέσα από ένα μεγάλο και ενδιαφέρον πλέγμα εκδηλώσεων, το χρονικό διάστημα 19-29 Νοεμβρίου. Υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν 70 εκδηλώσεις (γενικό πρόγραμμα) σε στούντιο και 90 παράλληλες εκδηλώσεις από πλατφόρμες εκδοτών, με τη συμμετοχή περίπου 600 ομιλητών.
Στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου από τα  διαδικτυακά αφιερώματα και δράσεις διακρίναμε τα:
- «Λογοτεχνία και Μνήμη», με αφορμή τις λογοτεχνικές επετείους γέννησης ή θανάτου σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων. 
- «Το ’21 σήμερα» διερευνά τη βιβλιοπαραγωγή και το πεδίο της νεότερης έρευνας γύρω από την Ελληνική Επανάσταση με την αφορμή της συμπλήρωσης δύο αιώνων από την κήρυξή της το 1821. 
- «Imagine all the people: Αφιέρωμα στην προσφυγική εμπειρία» Δίδουν  τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν ψηφιακές δράσεις κι εκδηλώσεις με θέμα όχι μόνο τη ζωή των προσφύγων αλλά και τη λογοτεχνία που παράγουν. 
-Ένας από τους δυναμικότερους πόλους έλξης είναι οι εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς, η αγαπημένη  «Παιδική και Εφηβική Γωνιά» (και με πρωινό πρόγραμμα ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθήσουν μέσα από την τάξη τους).
Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, για πρώτη φορά εφέτος, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Το πλήρες πρόγραμμα όλων των διαδικτυακών δραστηριοτήτων βρίσκεται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου