Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Νεανικοί λόγοι για να τον επισκεφτείτε... (3/21)

 Ο ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΥΤΑΒΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Ο Κούταβος ή η λιμνοθάλασσα του Αργοστολίου βρίσκεται νοτιοανατολικά του κόλπου του Αργοστολίου. Το σχήμα του είναι ελλειψοειδές και το μέγιστο μήκος του είναι 6,5 και το ελάχιστο 1,21 χιλιόμετρα. Σε αντίθεση με την έκτασή του, το βάθος του είναι πολύ μικρό και φτάνει μέχρι τα δύο μέτρα.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Κούταβου είναι η γέφυρα Ντε Μποσέ. Κατασκευάστηκε κατά την εποχή της αγγλικής κατοχής του νησιού. Λειτουργούσε κανονικά μέχρι και τον Ιούλιο του 2005, όπου μετατράπηκε σε πεζόδρομο, απαγορεύοντας την κίνηση τροχοφόρων πάνω από την γέφυρα.
Ο Κούταβος περιβάλλεται από πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Περιμετρικά θα δείτε πολλούς βουβόκυκνους που είναι εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να μπορείς να τους πλησιάσεις.  Αν είστε τυχεροί; μπορεί να δείτε χελώνες καρέτα-καρέτα, που συχνά βγαίνουν κοντά στην στεριά αναζητώντας τροφή.
Το πιο όμορφο θέαμα στο τοπίο αυτό είναι η αντανάκλαση της πόλης του Αργοστολίου πάνω από τα καθαρά νερά του Κούταβου. Ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας τα φώτα της πανέ
μορφης αυτής πόλης, φαντάζουν σαν χιλιάδες αστέρια που επιπλέουν πάνω στη λιμνοθάλασσα.
Τα μαγαζιά που περιβάλλουν την λιμνοθάλασσα προσφέρουν και παραδοσιακές γεύσεις της Κεφαλονιάς που αξίζει να δοκιμάσετε. Υπάρχουν και μαγαζιά που νοικιάζουν θαλάσσια ποδήλατα , ώστε να κάνετε βόλτα στη λίμνη.
Να πάτε διανύσετε τη γέφυρα με τα πόδια ή με ποδήλατο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά κάτω από αυτή θα δείτε χελώνες καρέτα-καρέτα και όμορφα ψάρια. Η γέφυρα είναι ένα πολύ καλό σημείο για φωτογραφίες, μιας και είναι τόσο γραφική.
Επισκεπτόμενοι τον Κούταβο σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το Αργοστόλι, με τον λιθόστρωτο δρόμο του.
Αν ασχολείστε με το ψάρεμα, μπορείτε να καθίσετε ή στην στεριά του Κούταβου ή στην γέφυρα. Το σίγουρα είναι πως θα βγάλετε μια υπέροχη και μεγάλη ψαριά!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ

  ΣΣ. Η πρόταση του μαθητή αποτελεί εργασία του στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου