Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ο προγραμματισμός είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν προγραμματισμό στο σχολείο. Από την Α’ τάξη του γυμνασίου ξεκινούν τα μαθήματα με τον καθηγητή της πληροφορικής, Δημήτριο Ντάβαζλη. Μαθαίνονται όλες οι βασικές έννοιες, ο τρόπος σκέψης και τελικά να προγραμματίζουν σε τρεις γλώσσες (LOGO, PASCAL & C++). Είναι μια διαδικασία πολύ ευχάριστη και καθόλου κουραστική!
Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα δύο μέρες την εβδομάδα, από μία ώρα κάθε φορά, μετά τη λήξη των μαθημάτων, στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου. Αυτήν την περίοδο όμως λόγω των δυσμενών συνθηκών τα μαθήματα γίνονταν διαδικτυακά. 
Ο Γρηγόρης Ντερέκης και ο Έκτωρ Παπαδέλλης, μαθητές της Γ' τάξης, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πληροφορικής, όπου προκρίθηκαν στην τρίτη και δεύτερη φάση αντίστοιχα, που πραγματοποιήθηκαν φέτος διαδικτυακά.
 Η επιτροπή αναρτούσε ένα πρόβλημα για κάθε φάση και οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να φτιάξουν ένα πρόγραμμα εντός χρονικού ορίου. Στη συνέχεια η επιτροπή «έτρεχε» τα προγράμματα και αναρτούσε τα αποτελέσματα. Μοναδικό πρόβλημα του διαγωνισμού ήταν ότι μετά τον έλεγχο του προγράμματος δεν ενημέρωνε η επιτροπή αναλυτικά, με βάση ποιο κριτήριο «κοβόταν» το πρόγραμμα του διαγωνιζόμενου. 
Οι δύο μαθητές μετά τον διαγωνισμό δήλωσαν: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κύριο Ντάβαζλη για την βοήθεια που προσέφερε και τις ώρες που διέθεσε. Τον ευχαριστούμε που μας προέτρεψε να ασχοληθούμε με τον προγραμματισμό. Σκοπεύουμε και του χρόνου να συνεχίσουμε την εξαιρετική  συνεργασία μας με τον καθηγητή μας και να λάβουμε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πληροφορικής της ερχόμενης χρονιάς».

Έκτωρ Παπαδέλλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου