Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Καλύτερα από την περσινή χρονιά, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Φυσικής, τα πήγε η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Διπλασίασε τους διακριθέντες, τέσσερις μαθητές του σχολείου πρώτευσαν από ένα σύνολο μερικών χιλιάδων μαθητών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!

Στους 359 πρωτεύσαντες της Α΄ Γυμνασίου ο Δημήτριος Φούγιας ήλθε 189ος και η Ελένη Κυρίτση  ήλθε 248η. Στην Β΄ γυμνασίου στους 141 πρωτεύσαντες  ο  Χρήστος  Γκάνεμ ήλθε 73ος, ο οποίος είχε διακριθεί και την περσινή χρονιά. Στην Γ΄ Γυμνασίου ο Δημήτριος Βασιλείου ήλθε 94ος σε σύνολο 139 πρωτευσάντων.
Την προετοιμασία και την υποστήριξη της ομάδας των μαθητών που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ανέλαβαν οι καθηγήτριες Γεωργία Πράππα, Αικατερίνη Ραυτοπούλου και Αικατερίνη Ρόζη.
Την οργάνωση του διαγωνισμού έχει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την επιστημονική ευθύνη το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Τα θέματα που εξετάστηκαν οι διαγωνιζόμενοι αντιστοιχούσαν στην ύλη των τάξεων, η οποία υπολογίστηκε με βάση τα Προγράμματα Σπουδών.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 5 Μαρτίου και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Η καθυστέρηση οφείλεται στον μεγάλο όγκο γραπτών και στον περιορισμένο αριθμό εθελοντών διορθωτών. Ο μικρός αριθμός διορθωτών- βαθμολογητών είναι επιλογή των οργανωτών ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιογένεια της βαθμολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου