Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας, γεωλογίας και μαθηματικών παρουσιάστηκαν σε μια ειδική εβδομάδα στους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με την φροντίδα των εκπαιδευτικών Αρδαβάνη Καλλιόπης και Ρόζη Αικατερίνης.

Η επίδειξη των πειραμάτων γινόταν στα διαλείμματα του σχολικού προγράμματος, στους χώρους της βιβλιοθήκης και του Εργαστηρίου των Φυσικών επιστημών, από μαθητές που είχαν προετοιμαστεί για αυτό.

Οι συμμαθητές τους, που παρακολούθησαν τα πειράματα, εντυπωσιάστηκαν! Με πιο ενδιαφέρουσα διαπίστωση την κατανόηση εννοιών και την εμπέδωση καταστάσεων με πιο προσιτό τρόπο, σε σύγκριση με την θεωρητική προσέγγιση στην τάξη.
Ειδικότερα παρουσιάστηκαν κατά κλάδο τα εξής:

Φυσική
Συστολή – διαστολή, ζυγός και ροπές.
Χημεία
Ηλεκτρόλυση νερού, αντιδράσεις εξώθερμες και ενδόθερμες, ανίχνευση οξέων – βάσεων, εξουδετέρωση, διαλύματα, pH, δείκτες.
Βιολογία
Παρατήρηση δειγμάτων με χρήση μικροσκοπίου, Απομόνωση DNA από μπανάνα.
Γεωλογία
Κύκλος του νερού, σύννεφο που σχηματίζεται σε μπουκάλι, προσομοίωση έκρηξης ηφαιστείου, ορυκτά και πετρώματα πυριγενή, ιζηματογενή και μεταφορφωμένα, και απολιθώματα της συλλογής του σχολείου.
Μαθηματικά 
 Η κατασκευή του κεφαλαίου γράμματος "Τ" από 4 ανόμοια κομμάτια, Ο γρίφος με τα 50 ζάρια που έπρεπε να προβλέψουν ποιο σχήμα θα σχηματίσουν, Ο τυχαίος περίπατος του σκύλου, Ο γρίφος με τα μπουκάλια, Ενα παιχνίδι ΝΙΜ. Από τα παιχνίδια αυτά μερικά θα τα βρείτε σταδιακά στην αριστερή στήλη.
 ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου