Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ



Ομάδα Προγραμματισμού

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ανακοινώθηκαν στους μαθητές σε ποιά προγράμματα θα μπορούν να λάβουν μέρος μετά το σχολείο. Υπήρχαν πολλά επιμορφωτικά και ενδιαφέροντα προγράμματα. Ένα από αυτά ήταν και του Προγραμματισμού στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.
Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες μαθητές ανακάλυπτουν καλύτερα τον κόσμο του υπολογιστή και μαθαίνουν να δημιουργούν δικά τους προγράμματα σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και να γίνουν και αυτοί μικροί προγραμματιστές.
 Ο υπεύθυνος καθηγητής, ο κύριος Ντάβαζλης Δημήτρης, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους μαθητές για το περιεχόμενο του προγράμματος. Μέσα σε λίγες μέρες η ομάδα είχε διαμορφωθεί. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: τους προχωρημένους (αυτοί που μετείχαν τα προηγούμενα χρόνια) και τους αρχάριους (αυτούς που έρχονταν για πρώτη φορά). Το “μάθημα” γινόταν με ωραίο και διασκεδαστικό τρόπο. Πρώτα ο καθηγητής παρουσίαζε τη θεωρία και τον τρόπο δημιουργίας και δομής του προγράμματος και έπειτα αφού αναθέσει εργασίες τα παιδιά κάνουν στην πράξη όλα αυτά που έμαθαν στη γλώσσα του προγραμματισμού.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος γίνονταν και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Επίσης τα παιδιά έμαθαν πολλά πράγματα που ίσως δεν θα τα συναντούσαν ποτέ ξανά στη ζωή τους.
Και επειδή μία ομάδα για να αποκαλείται έτσι πρέπει και να συνεργάζεται, έτσι όταν ένας μαθητής είχε μια απορία επάνω σε ένα πρόγραμμα πέρα από τη βοήθεια του καθηγητή συνεργάζεται ή αντάλλασει ιδέες και με  συμμαθητή του.
Ακόμα οι μαθητές μάθαιναν πολλά νέα για την ανάπτυξη των υπολογιστών. Για παράδειγμα μια μέρα ο καθηγητής τους έδειξε έναν καινούργιο υπολογιστή , ειδικό για προγραμματισμό ονόματι: “Raspberry pi”.
 Οι γλώσσες προγραμματισμού που ασχολήθηκαν φέτος οι μαθητές ήταν οι εξείς:
1.    Turbo pascal
2.    MicroWorldsPro( Easy logo)
3.    Free Pascal
Τα προγράμματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολύ ενδιαφέροντα αλλά και χρήσιμα. Τα παρακάτω προγράμματα έγιναν από την ομάδα των αρχάριων:
1.    Απαριθμητής
2.    Ταμειακή μηχανή
3.    Πίνακες μεταβλητών
4.    Τυχαίοι αριθμοί με ταξινόμιση
5.    Αναλυτής ποσού ευρώ σε χαρτονομίσματα
6.    Διαίρεση 1ου βαθμού
ΦΟΥΚΑΝΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




1 σχόλιο: