Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

41η επέτειος του Πολυτεχνείου



Έκθεση φωτογραφίας 
 Αριστοτέλη Σαρρηκώστα
Ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που αποθανάτισε το άρμα μάχης να παραβιάζει την πύλη του Πολυτεχνείου, ο Γλυφαδιώτης Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, εκθέτει εκατό γνωστές και ανέκδοτες φωτογραφίες του από τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973.
Η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο: «41η Επέτειος του Πολυτεχνείου» φιλοξενείται μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στο Παλαιό Δημαρχείο  και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι ώρες λειτουργίας τις καθημερινές είναι 10:00-15:00 και 18:00-21:00 και τα Σαββατοκύριακα:10:00-18:00.
Με αφορμή την έκθεση αυτή, περιλαμβάνονται και φωτογραφίες προσώπων και γεγονότων της νεότερης πολιτικής ιστορίας της χώρα μας.  Συγκαταλέγονται  φωτογραφίες από τη βασιλική οικογένεια, την αποστασία, την επταετία, τις δύο εξεγέρσεις στη Νομική, τη σύλληψη Παναγούλη μετά την απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου, την μεταπολίτευση...
Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1961 στο Πρακτορείο Φωτογραφικών Επικαίρων «Ένωση». Από το 1964 μέχρι και το τέλος της καριέρας του, το 1998, συνεργάστηκε με το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Associated Press (ASS/Press). Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας αποτύπωσε κάθε είδους γεγονότα της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ελλάδας. Το 2008 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής.
Πατήστε ΕΔΩ να παρακολουθήσετε το ιστορικό αυτής της φωτογράφισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου