Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με την λαμπρότητα που της αρμόζει γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας την παραμονή της Εθνικής Εορτής στην αίθουσα πολλαπλών του σχολείου. 

Προηγήθηκε η ανάγνωση του πρακτικού με το οποίο ο Σύλλογος των καθηγητών  όριζε τον σημαιοφόρο  και τους παραστάτες. Ο Γυμνασιάρχης τους παρέδοσε την σημαία του σχολείου με την οποία θα παρελάσει η αντιπροσωπεία του σχολείου. Ακολούθησε, στην συνέχεια, η απονομή των βραβείων και αριστείων στους πρωτεύσαντες  μαθητές την σχολική χρονιά 2013-2014. 
Η γιορτή είχε σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών, Γερμανών και Βούλγαρων  κατακτητών. Στο χώρο της γιορτής συγκεντρώθηκε το σύνολο σχεδόν των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αρκετοί γονείς.
Το χρονικό του πολέμου και της κατοχής που τον ακολούθησε, ήταν δομημένο με τρόπο που έλκυε το ενδιαφέρον.  Ποιήματα, αποσπάσματα κειμένων που διάβαζαν μαθητές και τραγούδια που απέδωσε η χορωδία  και με την παράλληλη προβολή εικόνων της ένδοξης περιόδου μεταφέρθηκε το ηρωϊκό πνεύμα της επετείου του "ΟΧΙ".
Η υπεύθυνη του εορτασμού καθηγήτρια Θεοδώρα Μπατίλα προετοίμασε άψογα τα παιδιά που παρουσίασαν δύσκολα και σπάνια, ποιήματα και πεζά, που έχουν γραφτεί για την θυσία των ηρώων μας. Η χορωδία την οποία προετοίμασε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα συγκίνησε τους θεατές με την ερμηνεία των τραγουδιών.
Η γιορτή τελείωσε με το τραγούδι "Μελίνα" από τρεις μαθήτριες και επισφραγίστηκε με τον Εθνικό Ύμνο τον οποίο αυθόρμητα έψαλαν όρθιοι όλοι οι παρευρισκόμενοι!
ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΟΥΡΑ, ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου