Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Να μην πάει χαμένη καμιά ελιά!...

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Στο κάλεσμα του δήμου Γλυφάδας για να εξασφαλιστεί το λάδι του πλησίον που δοκιμάζεται από την κρίση, το 3ο Γυμνάσιο δεν μένει αμέτοχο! Οι ομάδες της Περιβαλλοντικής και της Δημοσιογραφίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν τους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους σε αυτήν την δραστηριότητα ανθρωπιάς.
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου από τις 09:00 το πρωί να βρεθούμε στην διασταύρωση των οδών Αγίου Νεκταρίου και Προποντίδας να συλλέξουμε τις ελιές που βρίσκονται στον δημόσιο χώρο.
Η δραστηριότητα αυτή μας φέρνει και σε άμεση επαφή με την ενδιαφέρουσα διαδικασία της συλλογής των ελιών, από τις οποίες με φυσική επεξεργασία θα βγεί το ελαιόλαδο. 
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και "το Διάλειμμα" είναι από τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που την πρόβαλλε! Ήδη μέχρι σήμερα έχουν συλλεγεί 700 κιλά ελαιών, ενώ ελαιοτριβείο στο Συκάμινο Ωρωπού προσφέρει την επεξεργασία τους για την εξαγωγή του ελαιολάδου.
Όλη η ποσότητα του ελαιολάδου που θα παραχθεί πρόκειται να διανεμηθεί στις οικονομικά ασθενείς οικογένειες του Δήμου μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου.
Η θαυμάσια πρωτοβουλία αξιοποίησης των δημόσιων ελαιοδέντρων διεξάγεται και τις καθημερινές ημέρες, από τις 11 το πρωί  μέχρι τις 5 το απόγευμα, από εθελοντές και υπηρεσίες του δήμου. Η συγκομιδή χρειάζεται ακόμη αρκετά "χέρια". Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2132025396 και 2132025381 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.
Να μην πάει χαμένη καμιά ελιά!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου