Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Κοινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, μεταξύ της Διεύθυνσης του σχολείου, των εκπροσώπων του Συλλόγου γονέων και του μαθητικού Συμβουλίου. Το θέμα της τριμερούς επικοινωνίας ήταν να συνταχθεί κοινός κώδικας που να υπηρετεί την εύρρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συναποφάσισαν τις βασικές αρχές του κανονισμού λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Τις προϋποθέσεις, ώστε να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου.
Τα δέκα άρθρα τα οποία οριοθετούν το πλαίσιο που υπηρετεί την τάξη είναι:
 
1) Όλοι οι μαθητές συμμετέχουν στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Παραμένουν στο χώρο του σχολείου σ' όλη την διάρκεια των διδακτικτών ωρών και δεν απομακρύνονται παρά  μόνον κατόπιν άδειας της διεύθυνσης. 
Εάν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια  συμβεί να καθυστερήσει εκτάκτως, για 4-5 λεπτά , γίνεται δεκτός μόνο εφόσον ο Διευθυντής  διαπιστώσει ότι η καθυστέρηση είναι δικαιολογημένη. Με την παρέλευση του πρώτου   πεντάλεπτου  οι μαθητές  θα γίνονται δεκτοί  στην αρχή της 2ης ώρας. Μετά την έναρξη και  της 2ης ώρας οι μαθητές γίνονται δεκτοί στην τάξη εφόσον συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους ή προσκομίσουν  γραπτό σημείωμά του, που να αιτιολογεί επαρκώς την καθυστέρηση.
2)  α) Όταν ο μαθητής τιμωρείται με αποβολή από τα μαθήματα παραμένει      στο σχολείο όλες τις ώρες λειτουργίας του και απασχολείται σύμφωνα  με τις οδηγίες του Υποδιευθυντή ή άλλου καθηγητή.
β) Μαθητής τον oποίο ο καθηγητής απομάκρυνε από το μάθημα είναι  υποχρεωμένος να παρουσιαστεί στο Διευθυντή του σχολείου και να αναφέρει τους λόγους της απομάκρυνσής του.
3)  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ στο χώρο του σχολείου.
4)  Οι μαθητές με αίσθημα ευθύνης φροντίζουν για την ποιότητα του σχολικού χώρου, διατηρούν καθαρές τις αίθουσες διδασκαλίας, την αυλή και τους χώρους υγιεινής του σχολείου. Οι παραβάτες τιμωρούνται  και υποχρεώνονται στην επανόρθωση της ζημιάς.
5)   Απαιτείται σεβασμός και προσεκτική χρήση στη σχολική περιουσία (εποπτικά μέσα - θρανία - και λοιπή υλικοτεχνική υποδομή ).
6)   ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
7)  Η εμφάνιση των μαθητών είναι ευπρεπής και κόσμια.
8)  Είναι υποχρέωση των μαθητών να συμμετέχουν με υπευθυνότητα και πειθαρχία στις σχολικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.
9)  Ασυμβίβαστα προς τη μαθητική ιδιότητα είναι η χειροδικία, ο απρεπής αστεϊσμός , ο εμπαιγμός κάθε είδους, η εξύβριση και γενικά κάθε απολίτιστη συμπεριφορά. Το σχολείο αποδοκιμάζει την απρεπή συμπεριφορά και επιβάλλει , κατά περίπτωση, κυρώσεις.
10) To σχολείο είναι ανοιχτό σ’ όλους τους κατοίκους της πόλης μας και σε κάθε άτομο που έχει συγκεκριμένο ,λόγο επίσκεψης. Η παραμονή του όμως στο σχολείο και η συνάντηση τους με τους μαθητές γίνεται κατόπιν αδείας της διεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου