Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ '73

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η επέτειος του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ γιορτάστηκε αναδεικνύοντας  το πνεύμα της εξέγερσης. Την αντίδραση των νέων ενάντια στην υποκρισία, τον αυταρχισμό και την ασυδοσία και υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας, στην παροχή παιδείας που να μορφώνει και για ζωή με αξιοπρέπεια και με εργασία!

Συνδυάστηκαν με επιτυχία κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και οπτικοακουστικό υλικό που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους στην γιορτή μαθητές, γονείς και καθηγητές.
Ιδιαίτερα για τους "μεγάλους" έφερε μνήμες σύγκρισης... Ανάμεσα στο Πολυτεχνείο του '73 που διαχεόταν στο χώρο της γιορτής και στο φάντασμά του από τις "επίσημες" εκδηλώσεις...
Ο χώρος της αίθουσας πολλαπλών ήταν διακοσμημένος με μικρές ελληνικές σημαίες και φωτογραφίες που έδειχναν τα γεγονότα που συνέβαιναν στην Αθήνα 41 χρόνια πριν.  Ακούστηκαν  πολλά  ωραία τραγούδια που συνδέονται με τις μέρες του Νοεμβρίου του 1973 από τα παιδιά της χορωδίας που διεύθυνε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα. Η συνοδεία της κιθάρας του ακορντεόν και του αρμονίου τα έκανε πιο συναρπαστικά. Ο παλμός των τραγουδιών τους συνεπήρε όλους: μαθητές, καθηγητές και γονείς. 
 Μαθητές απάγγειλαν και  σχετικά ποιήματα.  Προβλήθηκαν βίντεο με τα γεγονότα εκείνης της εποχής του Νοεμβρίου του 1973. Υπενθύμισαν την προσπάθεια και τον αγώνα των φοιτητών  για την αποκατάσταση  της  δημοκρατίας. Τα συνθήματα της εποχής έκαναν όλους να ανατριχιάζουν από συγκίνηση.
 Σ' όλη την διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά κοιτούσαν προσηλωμένα στην σκηνή, και ένας αέρας ευχάριστος  και δημιουργικός έπνεε στην αίθουσα. 
Η γιορτή τελείωσε με τον εθνικό ύμνο. Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος, ήταν η επιβράβευση στην προσπάθεια των παιδιών και των καθηγητριών Κατερίνας Δοκοπούλου και Μαργιέττας Στρουμπή που είχαν την ευθύνη για την επέτειο της μνήμης.
Το πρόγραμμα με τους συντελεστές της εκδήλωσης βρισκεται ΕΔΩ .

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΓΓΕΛΗΣ, ΓΚΟΤΣΗ ΣΤΕΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου