Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Ημέρα ανάπτυξης σταδιοδρομίας και επαναπροσανατολισμού

Εκδήλωση με τον τίτλο «Ημέρα Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας και Επαναπροσανατολισμού» διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας.
 Η εκδήλωση  πραγματοποιείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης (Σ. Καράγιωργα 2 και Λεωφόρου Ποσειδώνος) και απευθύνεται σε μαθητές, νέους, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενους και ανέργους και σε κάθε ενδιαφερόμενο. στην συνάντηση θα παρουσιαστούν: η Διαδικτυακή Πύλη Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους και ενήλικες, τα έγγραφα Europass, ενώ μόνο για ενήλικες θα υπάρχει και η δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής.
 Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, από τις 11:00  ως τις 14:00, απευθύνεται σε μαθητές  Γ’ Γυμνασίου και Α,Β,Γ Λυκείου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο παρουσιάσεις ανά ώρα: την παρουσίαση για την Πύλη των Εφήβων (διάρκειας περίπου 20 λεπτών) και την παρουσίαση για τα έγγραφα του Europass (αντίστοιχης διάρκειας).
 Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, από τις 16:00  ως τις 19:00, απευθύνεται κυρίως σε νέους και ενήλικες (σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εσπερινά, ΙΕΚ, κλπ.), οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αντίστοιχα δύο παρουσιάσεις ανά ώρα. 
Το δελτίο τύπου για αυτήν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση το λάβαμε την παραμονή της εκδήλώσης, λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση. Το πιθανότερο είναι οι ενδιαφερόμενοι να μην ενημερωθούν έγκαιρα. Οι μαθητές αντιμετωπίζουν και το πρόσθετο πρόβλημα ότι οι ώρες της εκδήλωσης είναι παράλληλα και ώρες σχολείου. Προτείνουμε το πρόγραμμα για τους μαθητές να διεξαχθεί και στους χώρους του κάθε σχολείου. Θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν ενδιαφέροντα και να προσανατολιστούν προς αναζήτηση τομέων όπου θα μαθητεύσουν ή θα φοιτήσουν!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου