Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ



Η ΕΞΑΙΡΕΤΗ  ΚΥΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Θα χαρείτε ακούγοντας πως θα χάσετε δυο ώρες από το καθημερινό σχολικό σας πρόγραμμα αλλά περισσότερη χαρά θα νιώσετε όταν βρεθείτε όλη η τάξη μαζί σε ένα κύκλο συζητώντας ήσυχα. Τα παιδιά μοιράζονται με την κυρία Ευαγγέλου και τους συμμαθητές τους τις δραστηριότητες τους, τα χόμπι τους, τα όνειρα τους για το μέλλον.Όταν τελειώσει αυτή η επίσκεψη  όλοι νιώθουν χαρά που μιλήσανε με την τάξη του. Η κ. Ευανθία Ευαγγέλου είναι η κοινωνική λειτουργός του σχολείου, το οποίο επισκέπτεται κάθε Τρίτη, την οποία όλοι γνωρίζουμε και συμπαθούμε. Είναι πολύ καλή και ευγενική.
Δημιουργία της Ελευθερίας Λάμπα
Μια μέρα επισκέφτηκε και τη δική μας τάξη. Μόλις, την είδαμε να έρχεται όλοι τρομάξαμε γιατί θεωρήσαμε ότι είναι μια νέα καθηγήτρια που θα μας δίδασκε κάποιο άλλο μάθημα. Όταν μπήκε στην τάξη μας όλοι  αρχίσαμε να  ψιθυρίζουμε κάτι ο ένας στον άλλο. Μετά από λίγο ηρεμήσαμε και καθίσαμε  στις θέσεις μας. Τότε μπόρεσε να μας  πει το όνομά της και την ειδικότητά της. Μετά μας είπε πως θα κάναμε πολύ διασκεδαστικά πράγματα αυτές τις δύο ώρες. Έτσι, αφού ακούσαμε τις προτάσεις της χωρίς να παραπονεθούμε μαζέψαμε τα θρανία πίσω και φτιάξαμε τις καρέκλες με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο. Ύστερα καθίσαμε όλοι σε μια καρέκλα και ξεκινήσαμε να συστηνόμαστε ο καθένας με τη σειρά του και να λέμε το όνομά μας και λίγα πράγματα για το χαρακτήρα μας. Μετά η κ. Ευαγγέλου μας έκανε ερωτήσεις όπως, τι κάνουμε στον ελεύθερο  χρόνο μας, πώς περνάμε την ώρα μας με τους φίλους μας, αν έχουμε ζώα και άλλα πολλά.
Αφού τελειώσαμε και απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις μας μοίρασε σε όλους μας ένα χαρτί πάνω στο οποίο ήταν ζωγραφισμένη μια ασπίδα μέσα στην οποία έπρεπε να πούμε τα θετικά και τα αρνητικά του χαρακτήρα μας, κάτι που μας αρέσει από το χωριό μας , τι θέλουμε να γίνουμε στο μέλλον και φυσικά μια λέξη που να περιγράφει καλύτερα τον εαυτό μας. Μόλις τελειώσαμε όλοι, την παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας και μετά τις ακουμπήσαμε όλοι κάτω στο πάτωμα  και περνάγαμε ένας-ένας από μπροστά για να τις δούμε. Και εκεί είναι η ώρα που η κυρία Ευαγγέλου έπρεπε να φύγει μιας που τελειώσαμε. Εκείνη τη στιγμή λυπηθήκαμε όλοι μας λίγο και της είπαμε να ξανάρθει  σύντομα στην τάξη μας ώστε να χάσουμε κανένα μάθημα αλλά κυριότερα για να περάσουμε εμείς καλά! 
ΜΑΡΙΑ ΖΩΗ, ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου