Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΗΛΙΟ



     ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ο Βόλος και το Πήλιο είναι ο προορισμός της τρήμερης εκδρομής της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Περιοχές που συνδιάζουν το φυσικό κάλλος, τα διαχρονικά μνημεία και τις σύγχρονες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Δημιουργίες που προσφέρονται για προβληματισμό και καλλιέργεια  στην αισθητική και την διαχρονική διαχείριση του φυσικού και τεχνικού περιβάλλοντος.
Παράλληλα παρέχεται, σε αυτή την σύντομη αλλά πλούσια συμβίωση σε εικόνες και παραστάσεις, η παιδαγωγική δυνατότητα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως είναι η συνεργασία και ο διάλογος.
Βόλος,  1902
Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι σχεδιασμένο να υπηρετεί  παιδαγωγικούς σκοπούς. Να διευρύνει τα ενδιαφέροντα από τα τυποποιημένα τουριστικά δεδομένα που περιορίζονται στην επιφανειακή διαμονή, διατροφή και διασκέδαση, τα οποία κινούνται στο απλό θέαμα και αποκλείουν την ψυχαγωγία, που συμβάλλει στην πνευματική και αισθητική εξέλιξη του ανθρώπου.  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Ιωλκός
1η ημέρα:  Συγκέντρωση  το πρωί στις 07:30 στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για το Βόλο με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα για ξεκούραση και φαγητό. Μετά την άφιξη, επίσκεψη στο μουσείο του Βόλου(όπου θα δούμε τα σημαντικότερα ευρήματα από ολόκληρη τη Θεσσαλία), επίσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο και βόλτα στο λιμάνι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Γύρος του Πηλίου, του βουνού των Κενταύρων. Πρώτη στάση το χωριό Μηλιές (κέντρο της Επανάστασης) και επίσκεψη στη ξακουστή βιβλιοθήκη- μουσείο του χωριού. Επόμενη στάση  στο χωριό Τσαγκαράδα με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και επίσκεψη στη Μονή των Αγίων Ταξιαρχών με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Τρίτη στάση στα Χάνια όπου θα γευματίσουμε. Αναχώρηση για Πορταριά και Μακρινίτσα και περίπατος στον διατηρητέο οικισμό της Μακρινίτσας με τα υπέροχα αρχοντικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, και διανυκτέρευση.
3η ημέρα:  Αναχώρηση και επίσκεψη στους νεολιθικούς  οικισμούς Σέσκλο, Δίμηνι και Πύρασο. Επιβίβαση στο λεωφορείο για την επιστροφή στην Αθήνα με στάση για γεύμα και ξεκούραση. Άφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα γύρω 20:30.
 Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της επίσκεψης παρουσιάζουμε και έναν περίπατο στο παρελθόν από φωτογραφίες και ταχυδρομικές κάρτες. Μια επί πλέον δυνατότητα για να συγκρίθεί το εικονικό παρελθόν με το βιωματικό παρόν, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν άποψη που να συμβάλει στο μέλλον που πρόκειται να διαμορφώσουν.
ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ





Περιοχή "Παλαιά"


Βόλος 1963


"ΞΕΝΙΑ" ΒΟΛΟΥ


Οδός Δημητριάδος, αρχές 20ου αιώνα


Βόλος αρχές 20ου αιώνα


Βόλος, μέσα 20ου αιώνα


Δημοτικό θέατρο , 1935
Γυμνάσιο Βόλου

Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, 1931


Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο


Τα κτίρια των τραπεζων Εθνικής και Αθηνών, γύρω στα 1920, που ενώθηκαν μετά τον πόλεμο.

Σιδηροδρομικός σταθμός Βόλου, περ. 1910

 Προκυμαία Αργοναυτών, Βόλος, περ. 1950.



Βόλος,  μέσα 20ου αιώνα, γενική άποψη παραλίας, σε πρώτο πλάνο ο Άγιος Κωνσταντίνος
Κινηματοθέτρο "Αχίλλειον"





ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ δυτική πλευρά αρχές 20ου αιώνα
 
 Πορταριά, ζωγραφική απεικόνιση του Edward Dodwell, 1821


Μακρυνίτσα 1910
Τσαγκαράδα, ο Άγιος Ταξιάρχης


Πορταριά 1908


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου