Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

"Εμβολιά-ζουμε"



 Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα

Ξεκίνησε πρόγραμμα εμβολιασμού ανασφάλιστων παιδιών και στο Δήμο Γλυφάδας το οποίο ονομάζεται: "Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα". Στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Γλυφάδας (Μυστρά 1α), σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή Άνθρωπος», παιδιά χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιο φορέα υγείας τους προσφέρονται δωρεάν οι εμβολιασμοί.
Οι γονείς που επιθυμούν στα παιδιά τους να τους παρασχεθούν τα εμβόλια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Ιατρείο  στο τηλέφωνο 2109602054, το οποίο λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 17:00 πλην Σαββατοκύριακο. 
Το πρόγραμμα αφορά σε εμβόλια που προβλέπονται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας εμβολιασμού του παιδιού τους.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικής βοήθειας και επιστημονικής εκπαίδευσης σε άτομα και πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα "Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα" χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με τους Δήμους εμβολιάζονται από εθελοντές παιδίατρους παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς ασφάλιση.
Εναλλακτικά αν το παιδί έχει ΑΜΚΑ μπορεί να εξυπηρετηθεί, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, και από τον ΕΟΠΥΥ αφού προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου