Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ATHENS SCIENCE FESTIVAL



     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Αθήνα το ATHENS SCIENCE FESTIVAL, ένα φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας. Πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων  έλαβαν χώρα σε αυτό το εξαήμερο, από  17 - 22 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περιελάμβανε από εργαστήρια για παιδιά και μαθητικούς διαγωνισμούς μέχρι προβολή ντοκιμαντέρ και ομιλίες για ζητήματα επιστημονικά σχετικά με Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Μαθηματικά, Ρομποτική.
Το Σαββατοκύριακο 21 και  22 Μαρτίου,  ήταν ξεχωριστό  για το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Το σχολείο συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.
Με τον συντονισμό των καθηγητριών Αικατερίνης Ρόζη και της Φωτεινής Μπαλή, παιδιά του 3ου Γυμνασίου χωρισμένοι σε ομάδες, παρουσίαζαν στους επισκέπτες  ενδιαφέροντα πειράματα στο χώρο των Πειραμάτων Επίδειξης του Athens Science Festival. Το πείραμα της χημείας ασχολείτο με την όξινη βροχή και είχε τον τίτλο «Όξινη βροχή μέσα σε κλουβί».
Το πείραμα της βιολογίας σχετιζόταν με την εκχύλιση του DNA και ο τίτλος του ήταν «DNA είσαι εδώ; Έβγα έξω να σε δω».
 Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες και για τα δύο πειράματα.  Όλα τα παιδιά ακούραστα τα επαναλάμβαναν σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. 
Τα Πειράματα Επίδειξης λειτούργησαν Σάββατο και Κυριακή το χρονικό διάστημα 11:00-16:00. Η πρώτη ομάδα συμμετείχε από την έναρξη μέχρι τις 13:00 και η δεύτερη από 13:00 μέχρι τη λήξη.
Καθηγητές και γονείς του σχολείου περιλαμβάνονται στους επισκέπτες που ήλθαν στην γιορτή της επιστήμης και καμάρωσαν τους συμμετέχοντες μαθητές.

 Μάριος Καγγέλης

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ




 

1 σχόλιο:

  1. Ακούω και ξεχνώ. Βλέπω και θυμάμαι. Κάνω και καταλαβαίνω.
    我聽到了,我忘了。 我看,我記得。 我做的,我明白了。
    Κομφούκιος (Κινέζος φιλόσοφος, 551-479 π.Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή