Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821



 Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας έκανε μια εξαιρετική επετειακή γιορτή  για τον εορτασμό της Εθνικής παλιγγενεσίας  αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Η γιορτή άρχισε με μια σύντομη ομιλία του διευθυντή κ. Αλατζά ο οποίος  αναφέρθηκε στο πνεύμα της Επανάστασης του 1821. Ακολούθησαν  τα παιδιά, τα οποία παρουσίασαν την γιορτή που ετοίμασαν.
Περιείχε απαγγελία πολύ ωραίων ποιημάτων τα οποία σου καρφώνονταν στο μυαλό με τα όμορφα λόγια τους. Η χορωδία του σχολείου απέδωσε άριστα  δημοτικά τραγούδια όπως την κλέφτικη ζωή και τα σαράντα παλικάρια αλλά και τον Ακάθιστο ύμνο. Παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο με την θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο. Η γιορτή κορυφώθηκε με τους παραδοσιακούς χορούς από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Β’ γυμνασίου.
Αξίζει να γίνει αναφορά  στις ζωγραφιές των μαθητών του σχολείου που στόλισαν τους τοίχους της σκηνής και έδωσαν ένα ξεχωριστό, εορταστικό τόνο στην εκδήλωση. Εξ ίσου ενδιαφέρουσες ήταν και η προβολή εικόνων που έντυναν τις απαγγελίες.
Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο που τον έψαλαν όρθιοι όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Τα παιδιά στην σκηνή έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και αυτά που ήταν κάτω από την σκηνή ήταν ένα θαυμάσιο κοινό που έδινε το πιο δυνατό του χειροκρότημα στο τέλος κάθε εκτέλεσης.
Αυτά τα τονωτικά και ασταμάτητα χειροκροτήματα του κοινού βοήθησαν τα  παιδιά που είχαν άγχος να εξαφανιστεί άμεσα.
 Την γιορτή  επιμελήθηκαν  και συντόνισαν οι καθηγήτριες  Φωτεινή Μπαλή και Ειρήνη Περάκη. Η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα ανέλαβε την προετοιμασία  της χορωδίας. Η καθηγήτρια Ορθοδοξία Πεφάνη ενέπνευσε τα παιδιά να εικονογραφήσουν  την Εξέγερση του 1821. Η καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη δίδαξε τους παραδοσιακούς χορούς.


Μαριαλένα Τσαμπίρα, Στέλλα Γκότση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου