Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Έλαβαν «Γαλάζια Σημαία»

Κατάλληλες για μπάνιο οι ακτές της Γλυφάδας

Οι τρεις ακτές της Γλυφάδας κέρδισαν, για το 2018, το διεθνές βραβείο ποιότητας «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διότι είναι καθαρές, λειτουργικές και  φιλόξενες για όλους. Πρόκειται για το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.  Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι «Εξαιρετική».

Ο δήμος Γλυφάδας από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο καθημερινά έκανε τις απαραίτητες ενέργειες  για να καθαρίσει τις ακτές από τη θαλάσσια ρύπανση, μετρούσε διαρκώς την ποιότητα των υδάτων ώστε να εκπληρωθούν και τα 33 αυστηρά κριτήρια του προγράμματος: Καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental  Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου