Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΧΕΔΙΕΣ

ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ

Την δημιουργία και την μετακίνηση του Οδυσσέα με σχεδία φρόντισαν οι μαθητές της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας να αναπαραστήσουν και στην συνέχεια φαντάστηκαν αυτό ταξίδι.

Η εργασία κατασκευής της σχεδίας έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οδύσσειας της καθηγήτριας Γεωργίας Αλιφέρη. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό επιστρατεύοντας την καλλιτεχνική τους έμπνευση και την δημιουργική φαντασία τους. 
Δημιουργήθηκαν πάρα πολλές σχεδίες με ευρύ πλαίσιο ποικιλίας στην χρήση υλικών και των μορφών κατασκευής. Στην σκέψη λειτούργησαν σαν τον Οδυσσέα. Χρησιμοποίησαν υλικά που ήταν προσιτά και πιο κατάλληλα για πλεούμενο. Το αποτέλεσμα, όπως φανερώνουν οι εικόνες εξαιρετικό!
Παράλληλα η σκέψη των παιδιών ταξίδεψε στον Οδυσσέα. Στην κοπιώδη προσπάθεια του να κατασκευάσει μια σχεδία με υλικά που βρήκε. Με αυτό το απλό σκαρί να βγαίνει στην δύσκολη θάλασσα της Μεσογείου και με την ναυτοσύνη του να προσπαθεί να  δαμάζει τα κύματα. Με πορεία να φτάσει στην Ιθάκη του, στην πατρίδα του, στην οικογένεια του! 

Στράτος Κονταράκης

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου