Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (14)

Java, Joystick,  JPEG (.jpg), Junk e-mail

Το Αλφαβητάριο του διαδικτύου (ΙΔ' μέρος) είναι ένα λεξικό το οποίο εξηγεί τους όρους που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για περιγραφή διαδικτυακών διαδικασιών που παράλληλα επεκτείνουν την κατανόησή τους. Είναι ταξινομημένες με το λατινικό αλφάβητο δίνοντας την αγγλική ορολογία που έχει επικρατήσει και στην συνέχεια τον Ελληνικό όρο που αντιστοιχεί.

Java

Γλώσσα προγραμματισμού της οποίας ο κώδικας μπορεί να αναγνωσθεί και να εκτελεστεί από οποιονδήποτε υπολογιστή, ανεξάρτητα από το λειτουργικό του σύστημα. Η γλώσσα Java είναι κατάλληλη για τη δημιουργία και ενσωμάτωση διαλογικών στοιχείων (interactive elements) μέσα σε μια ιστοσελίδα.

Java applets

Μικρές εφαρμογές, υλοποιημένες στη γλώσσα Java.

Joystick

Συσκευή χειρισμού η οποία χρησιμοποιείται ευρέως για παιχνίδια υπολογιστών. Το joystick χρησιμοποιείται και σε μερικές επαγγελματικές εφαρμογές, όπως σχεδιαστικά προγράμματα αυτοκινήτων.

JPEG (.jpg)

Σύντμηση του όρου «Joint Photographic Experts Group». Πρόκειται για έναν τύπο αρχείου που επιτρέπει μέχρι 16.7 εκατομμύρια χρώματα και διάφορα επίπεδα συμπίεσης των δεδομένων, κάνοντας τα αντίστοιχα αρχεία εικόνων πολύ μικρότερα σε όγκο. Το επίπεδο συμπίεσης επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας. Έτσι μικρότερη συμπίεση σημαίνει καλύτερη ποιότητα αλλά μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, ενώ μεγαλύτερη συμπίεση σημαίνει χειρότερη ποιότητα με μικρότερο όγκο δεδομένων.

Junk e-mail – Ανεπιθύμητη αλληλογραφία

Περιγράφει τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται στον υπολογιστή μας και, συνήθως περιλαμβάνουν διαφημίσεις. Λέγεται επίσης και Spam e-mail. Βλ. επίσης Spam.

Συνεχίζεται... 

ΠΗΓΗ: saferinternet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου