Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Δραστηριότητες Συλλόγου Γονέων

 Προβλήματα Σχολικού Συγκροτήματος  3ου Γυμνασίου Γλυφάδας 

Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας έστειλε ο Σύλλογος Γονέων με την οποία καταγράφει τα προβλήματα του Σχολικού Συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Παράλληλα ενημερώνει και την δραστηριότητα την οποία έχει αναπτύξει προς την επίλυσή τους, ιδιαίτερα με την πεζογέφυρα όπου εμπλέκονται δύο δήμοι με διαφορετική άποψη. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής: 
                                  
Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, μετά από συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο Γλυφάδας, εξακολουθούν να υπάρχουν στο σχολείο μας τα εξής προβλήματα:
Η μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία χρησιμοποιείται ως κλειστό γυμναστήριο και ως θέατρο του σχολείου μας, έχει σοβαρό θέμα με την ακουστική της. Αυτό αποθαρρύνει τους καθηγητές να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο χώρο για τις εκδηλώσεις τους. Ο χώρος των τουαλετών και των αποδυτηρίων που δεν χρησιμοποιούνται και πρέπει να φτιαχτούν και να μπουν σε λειτουργία.
Τα στέγαστρα στο προαύλιο δεν έχουν τοποθετηθεί.
Τοποθέτηση διχτυού στο γήπεδο 5x5, έτσι ώστε η μπάλα να μην φτάνει στη Λ. Κύπρου και επιδιόρθωση της υπάρχουσας περίφραξης.
Τοποθέτηση air-conditioners σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.
Αντικατάσταση των σπασμένων μεταλλικών κάδων απορριμμάτων με καινούργιους.
Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου (παρτέρια, κλάδεμα, αποψίλωση, τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης με συρματόπλεγμα κ.α.).
Αντικατάσταση σπασμένων φωτιστικών.
Επικάλυψη εξωτερικών κερκίδων με ξύλο έτσι ώστε να μπορούν να κάθονται τα παιδιά.
Αντικατάσταση εξωτερικού διχτυού βόλεϊ.
Τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών στα σκαλοπάτια εισόδου στο σχολείο.
Αντικατάσταση παλαιών δέντρων & κορμών με νέα δέντρα στο προαύλιο του σχολείου.
Υποστήριξη και βοήθεια προς τον Σύλλογο στην αναζήτηση λύσης για την κατασκευή της πεζογέφυρας, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στο σχολείο.  

ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ

Ειδικότερα όσον αφορά την κατασκευή πεζογέφυρας, έχουν γίνει επαφές με τους Δήμους Γλυφάδας, Αργυρούπολης - Ελληνικού και την Περιφέρεια Αττικής. Η πρότασή μας είναι η πεζογέφυρα να κατασκευαστεί από την πλευρά της Γλυφάδας, ανάμεσα στην Αγίου Νεκταρίου και τη Δωδεκανήσου, όπου υπάρχει το παρκάκι και ο δρόμος είναι επικλινής, ώστε να μην ανεβαίνουν τα παιδιά σκαλιά και από την πλευρά της Αργυρούπολης, να πατάει στο δασάκι κι έτσι τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο από το πεζοδρόμιο που είναι πιο φαρδύ. Ο Δήμος Γλυφάδας μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη (την οποία δεν έχουμε δει ποτέ) και χρηματοδότηση και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η άδεια από το Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού ώστε η πεζογέφυρα να πατήσει από την άλλη πλευρά. Από την πλευρά του ο Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού, μας λέει ότι το σημείο που ζητάει ο Δήμος Γλυφάδας να πατήσει η πεζογέφυρα είναι δάσος και δεν επιτρέπεται. Επίσης, μας έχει ανακοινώσει ότι στα σχέδια τα δικά τους είναι η κατασκευή πεζογέφυρας στο φανάρι του Σκλαβενίτη και όχι εκεί που θέλουμε εμείς. Όσο για την Περιφέρεια μας παρέπεμψε στο Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού στον οποίο ανήκει η Λεωφόρος Κύπρου. 
Εμείς ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε τις επαφές για το σκοπό αυτό, με πρώτη προτεραιότητα πλέον την συνάντηση με το Υπουργείο Υποδομών έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρακάμψουμε τους δύο Δήμους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου