Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 

Η φωτογραφία είναι ο συνδυασμός της τέχνης με την επιστήμη. Είναι η οπτική γωνία που αντιλαμβανόμαστε την καθημερινότητα. Για την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας μίλησε ο κ.Κοντός στο πλαίσιο των μαθημάτων της Δημοσιογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Στα μαθήματα αυτά συζητήθηκε η αξία και η ουσία της φωτογραφίας, πως να γίνει μια σωστή λήψη, πως χειρίζεται μια φωτογραφική μηχανή με τους διάφορους φακούς, αλλά και τα φίλτρα. 


Μέσα από μια φωτογραφία κλειδώνεις  τη στιγμή άλλοτε αυθόρμητα αλλά και κάποιες φορές επαγγελματικά. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα τεχνικά μέσα όπως οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας και ο κατάλληλος εξοπλισμός. Ωστόσο σημαντικός είναι ο ρόλος και η εμπειρία του φωτογράφου προκειμένου να βρει την κατάλληλη οπτική γωνία για την καταλληλότερη λήψη . Παραδείγματος χάριν  τραβώντας μια φωτογραφία από ψηλά το αντικείμενο φαίνεται  πιο μικρό ενώ μια λήψη από χαμηλά του  προσδίδει κύρος. Συμπερασματικά η φωτογραφία είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης συναισθημάτων , αναγκών,  σκέψεων,  μηνυμάτων και αποφάσεων.  Μέσα από το μάθημα της φωτογραφίας ο κ.Κοντός βοήθησε να εμπεδοθεί καλύτερα η έννοια της αλλά και να μάθουν καινούριες τεχνικές σχετικά με αυτήν .
Επισήμανε πως καλό είναι να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να βγει μια σωστή φωτογραφία, ώστε να μην χρειαστεί αργότερα επεξεργασία (photoshop). Ακόμα, οι μαθητές ασχολήθηκαν με το βίντεο και έμαθαν πληροφορίες, όπως από πόσες φωτογραφίες αποτελείται ένα βίντεο. Παρατήρησαν κάμερες ,παλιάς και νέας τεχνολογίας, μίλησαν για την αλλαγή και την εξέλιξη όσο αναφορά τις μηχανές και τις τεχνικές φωτογράφισης.
 Αναφέρθηκε το ζήτημα αν η φωτογραφία είναι ένα είδος τέχνης. Σύμφωνα με τον κύριο Κοντό, η φωτογραφία αποτελεί ένα είδος τέχνης ανάλογα με το πως χρησιμοποιείται. Εσείς συμφωνείτε;

Δήμητρα Μαρκοπούλου Στράτος Κονταράκης,Βαγγέλης Σαρμπάνης (φωτογραφία)

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου