Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Ανταποκρίθηκαν οι γονείς, σχεδόν στο σύνολό τους, στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για τις δύο ενημερωτικές συγκεντρώσεις, Α' και Β-Γ τάξεων, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η Γυμνασιάρχης, Ευγενία Λουμπαρδιά, στην ομιλία της προς τους παρευρισκόμενους τόνισε την επιθυμία του σχολείου για συνεργασία με τους γονείς. Πληροφόρησε για   τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Αναφέρθηκε στον θεσμοθετημένο ρόλο του Συλλόγου Γονέων και προέτρεψε τους γονείς να τον ενισχύουν στις προσπάθειές του που έχουν αποδέκτη το σχολείο. 
Ειδικότερα, με έμφαση στους γονείς της Α’ τάξης, ενημέρωσε για τις  απουσίες, την έγκαιρη προσέλευση, τις  εκδρομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα κινητά τηλέφωνα, την συμπεριφορά,  την επικοινωνία γονέων-σχολείου, τις  γραπτές δοκιμασίες, την πειθαρχία, , τον σχολικό τροχονόμο, την εμφάνιση των μαθητών που πρέπει να είναι προσεγμένη χωρίς ακρότητες, στην ποικιλία των εξωδιδακτικών προγραμμάτων που όταν μετέχουν σε διαγωνισμούς, διακρίνονται, καθώς και στις ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου. 
Ο υποδιευθυντής, Χρήστος Καραμέρος, αναφέρθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα με την λειτουργική  κατανομή των διδακτικών ωρών. Πληροφόρησε ότι οι μαθητές αναχωρούν από το σχολείο μόνον στην λήξη των μαθημάτων του σχολείου.  Παρουσίασε τα εργαστήρια και τόνισε την χρηστική λειτουργία τους. Παρότρυνε τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους ώστε να συμμετέχουν στα εξωδιδακτικά προγράμματα του σχολείου διότι ενισχύουν την κοινωνικοποίηση τους.  Προέτρεψε τους γονείς να έχουν διαρκή επικοινωνία με τους καθηγητές. Γνωστοποίησε την διαρκή  ποιοτική πρόοδο του σχολείου που συγκαταλέγεται στα καλύτερα γυμνάσια της περιοχής.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων, Ιωάννης Στεφάνου, αναφέρθηκε στον ρόλο και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του Συλλόγου οι οποίες θα γνωστοποιηθούν από το Διάλειμμα την Δευτέρα. Εστίασε στα οικονομικά που στηρίζονται κυρίως στην συνδρομή των γονέων και  αξιοποιούνται στο σχολείο και κατ΄ επέκταση τους μαθητές. Ενημέρωσε για ότι μέλη της Διοίκησης βρίσκονται στο σχολείο, στην Βιβλιοθήκη, κάθε Τρίτη και Πέμπτη τις ώρες 8:00-8:20. Στην συγκέντρωση από την Διοίκηση του συλλόγου ήταν παρούσες και οι κυρίες: Μπέτυ Λιναρδάκη- Ρογκάκου, Αλεξάνδρα Γαζή- Στεφανιδάκη, Αντωνία Γαϊτάνη- Αφσάρογλου, Γεωργαλά- Λαμπαδίτη Φιλιώ και Ντάλαρη- Μαντά Μαριάννα. 
Στους γονείς της Α’ τάξης απευθύνθηκαν και οι παρευρισκόμενοι καθηγητές παρουσιάζοντας τα μαθήματα που διδάσκουν δίνοντας έμφαση στην παιδαγωγική προσέγγιση του μαθήματός τους, ώστε να επιτευχθεί ποιοτική μάθηση. 
Αρκετοί γονείς μετά το πέρας της συνάντησης δεν εγκατέλειψαν το σχολείο αλλά συνέχισαν τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ενδιαφέροντα "πηγαδάκια" προβληματισμού και διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου