Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Αφιερωμένο στη «Λογοτεχνία επί σκηνής»

 48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου ξεκίνησε το 48ο Φεστιβάλ βιβλίου το οποίο θα διαρκέσει ως τις 16 Σεπτεμβρίου. Παρουσιάζονται χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, στους οποίους περιλαμβάνονται οι πρόσφατες αλλά και οι κυκλοφορούσες παλαιότερες εκδόσεις. 

Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «η Λογοτεχνία επί σκηνής». Στη λογοτεχνία, που εμπνέει και πρωταγωνιστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική σκηνή.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αφιερώματος, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης, γίνονται διαδραστικές συζητήσεις και ομιλίες, στήνονται στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα. Έτσι, γίνεται εύληπτη και κατανοητή στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, η έλξη και η γοητεία που ασκεί η λογοτεχνία στις τέχνες, ανά τους αιώνες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται ΕΔΩ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00 – 22:30, Παρασκευή και Σάββατο: 18:00 – 23:00 και Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30.
Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ  είναι ο  Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Ζάππειο Μέγαρο. Τελεί δε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Προτείνεται να ξεφυλλίσετε τα βιβλία που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον, όποια αποφασίσετε να τα αποκτήσετε φροντίστε να τα προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας. Οι τιμές πώλησης στις εκθέσεις είναι οι πιο ακριβές που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου