Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρώτο κουδούνι

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών ζωντάνεψαν το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο μετά την μελαγχολική σιωπή που το συνόδευε το χρονικό διάστημα της λήξης έως την έναρξη του σχολικού έτους. 

Η πρώτη μέρα είναι μοναδική διότι επανασυνδέονται οι μαθητές μετά από την τρίμηνη θερινή διακοπή. Και είχαν πολλά να συζητήσουν, το φανέρωσαν τα πολλά «πηγαδάκια».
Ξεχώριζαν οι μαθητές της Α’ τάξης, ήταν πιο αμήχανοι! Είχαν να πουν για τις διακοπές, αλλά και για το νέο περιβάλλον, τόσο ως κτιριακό όσο και ως εκπαιδευτικό…  
Συγκινημένοι οι γονείς των μαθητών της Α’ τάξης βλέποντας το παιδί τους να έχει αλλάξει βαθμίδα, να έχει μεγαλώσει, να έχει μπει στην εφηβεία!
Ο ήχος του πρώτου κουδουνιού σηματοδοτεί και την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Αυθόρμητα οι μαθητές παρατάχθηκαν ανά τάξη!
Ο ιερέας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την τελετή με τον σεβασμό που αρμόζει στην περίσταση. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί για το νέο έτος. Του νέου Μητροπολίτη το μήνυμα ανάγνωσε ο ιερέας. Ο δήμαρχος εκπροσωπήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Τσαμπήρα. Οι διευθυντές του γυμνασίου και λυκείου καλωσόρισαν του μαθητές εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι μαθητές στην συνέχεια κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις τάξεις τους, όπου τους δόθηκε και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ακολούθησε η παραλαβή των βιβλίων, ιδιαίτερα κοπιαστική για τους μαθητές της Α΄ τάξης, που είχαν την ευπρόσδεκτη συμπαράσταση γονέα ή μεγαλύτερου αδελφού.
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο σχολείο, με την προσδοκία η κοινή ευχή: «Καλή σχολική χρονιά», να ευοδωθεί!

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου