Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η Γλυφάδα είναι η πόλη που βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, όπου συνυπάρχει το  βουνό με την θάλασσα. Το θαυμάσιο κλίμα και το φυσικό περιβάλλον της αξιολόγησε ο διάσημος αρχιτέκτονας, Δημήτριος Πικιώνης και θέλησε να δημιουργήσει τον πρότυπο οικισμό της Αιξωνής.

Ο Υμηττός που περιβάλλει την Γλυφάδας είναι εξαιρετικής ομορφιάς ορεινό τοπίο. Προσφέρεται για ευχάριστο περίπατο. Πολλοί κάτοικοι τον ανακάλυψαν λόγω κορονοϊού. Οι περιορισμοί που έκαναν τον κόσμο να κοιτάξει ψηλά και να ανακαλύψει την ομορφιά που του έκρυβε ο σύγχρονος τρόπος ψυχαγωγίας.
Ο καιρός όσο καλοκαιριάζει έλκει ιδιαίτερα και η θάλασσα. Ο Σαρωνικός της Γλυφάδας που ο Δήμος φρόντισε να έχει τρεις οργανωμένες παραλίες. Να απολαμβάνει ο κάτοικος το μπάνιο με προδιαγραφές σημερινής εποχής. Παραλίες ανοιχτές και ελεύθερες σε όλους.
Προστέθηκε νέα άμμος, τοποθετήθηκαν οι ομπρέλες με αποστάσεις «κορωνοϊού», αποφεύγοντας την στενή επαφή των λουομένων, και όπως θα έλεγαν οι Τσιόρδας και Χαρδαλίας, χωρίς συγχρωτισμό. Διαθέτουν επιπλέον αποδυτήρια, ντουζιέρες και παγκάκια. Όλα περιποιημένα!
Τρεις παραλίες βραβευμένες με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια σημαία», διότι είναι καθαρές, λειτουργικές και  φιλόξενες για όλους, και για τα  ΑμεΑ αφού διαθέτουν το Seatrac που διευκολύνει την πρόσβαση τους στο νερό. 
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου