Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Προσαρμοσμένη στον κορωνοϊό

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Επανέρχονται την Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο μετά την δίμηνη αναγκαστική αναστολή της λειτουργία του. Μια διακοπή που συνοδεύτηκε από φόβο και περιορισμό μετακινήσεων, λόγω του κορωνοϊού. Προσέλευση διαφορετική από την συνηθισμένη προσαρμοσμένη στον περιορισμό της διασποράς της ασθένειας που ταλαιπωρεί τον πλανήτη.

Στην είσοδο, το πρωί, υποδέχονται τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υπάλληλοι του δήμου με θερμική κάμερα και θερμόμετρα υπέρυθρων ακτίνων για να τους θερμομετρούν.
Στις αίθουσες θα βρίσκονται οι μισοί μαθητές του τμήματος. Οι υπόλοιποι θα έλθουν την άλλη μέρα. Στην τάξη θα κάθεται ένας μαθητής ανά θρανίο, σε απόσταση 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλο.  
Κάθε τάξη στο διάλειμμα θα έχει τον χώρο της και δεν θα συμπίπτει με αυτό του λυκείου. Επιπλέον πρέπει να λειτουργήσει και η προσωπική ευθύνη του κάθε παιδιού για να μην υπάρχει συγχρωτισμός μεταξύ τους. Να αποφευχθεί στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με κορωνοϊό, να μεταφερθεί στα σπίτια και κινδυνεύσουν οι γονείς ή τα ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας.
Το κυλικείο δεν λειτουργεί, θύμα του κορωνοϊού, για αυτό πρέπει κάθε μαθητής να έχει το κολατσιό του από το σπίτι, καθώς και νερό αφού θα υπάρξει δυσκολία πρόσβασης στις βρύσες. 
Η είσοδος στις τάξεις θα γίνεται ένας - ένας και με απόσταση μεταξύ τους, όπως συμβαίνει και στα καταστήματα. Κάθε δε τάξη έχει αντισηπτικό για την απολύμανση των χεριών.
Στο 3ο Γυμνάσιο η επιμελημένη καθαριότητα  ήταν δεδομένη, τώρα διπλασιάζεται με τις υπηρεσίες και δεύτερης καθαρίστριας.
Στην διάρκεια που τα σχολεία ήταν κλειστά ο δήμος τα απολύμανε αλλά φρόντισε και τον ευπρεπισμό τους, βάφοντας τα. 
Για το καλύτερο αερισμό των αιθουσών γίνεται προσπάθεια από καθηγητές να ανοίξουν με ασφάλεια οι φεγγίτες που  που βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας πολλές δεκαετίες.
Οι μάσκες και τα γάντια  είναι προαιρετικά, είναι χρήσιμα στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Τα εργαστήρια δεν θα λειτουργήσουν για πρακτικούς λόγους και οι ώρες τους θα γίνουν στην τάξη προσαρμόζοντας ανάλογα την ύλη τους.
Γυμναστική οι μαθητές θα κάνουν χωρίς το ομαδικό σκέλος της. Περιορίζεται στην ατομική άθληση. Τα παιχνίδια με μπάλα αναστέλλονται.
Ενημέρωση αναλυτική θα υπάρξει την Δευτέρα τις δύο πρώτες ώρες διδασκαλίας.
Βρισκόμαστε σε εποχή που βιώνουμε δύσκολες, πρωτόγνωρες καταστάσεις και προσέχουμε τους κανόνες υγιεινής για να έχουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα υγιή και κοντά μας.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου