Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Μένουμε ασφαλείς και υγιείς!


Επιστροφή στα θρανία με αποστάσεις

Πρόσφατα τα Ελληνικά σχολεία άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Ήταν το λεγόμενο “crash test” της χώρας μας για να δούμε αν τα σχολεία θα μπορούσαν να ξανά ανοίξουν κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.

Στο 3ο γυμνάσιο γλυφάδας η πρώτη μέρα κύλησε αρκετά ομαλά. Για την προστασία όλων των μαθητών αποφασίστηκε να έρχονται μισοί μισοί και σε διαφορετικές μέρες. Αυτό απέτρεψε τον συνωστισμό των μαθητών και τη μετάδοση του ιού. Κατά την είσοδό στο  κτήριο κάθε μαθητής περνούσε δίπλα από μια ειδική κάμερα για να καταγράφεται η θερμοκρασία του. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα και όλα πήγαν ρολόι. Οι τάξεις είχαν απολυμάνθει και βαφτεί και τα θρανία ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να βρίσκονται σε απόσταση.
Παρόλο που αυτά τα μέτρα φαίνονται αρκετά για να σταματήσουν κάθε ιό, υπάρχουν και απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας. Πρώτον, να απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε διάλλειμα. Δεύτερον, να μην σηκωνόμαστε στον πίνακα χωρίς σοβαρό λόγο. Τρίτον, να μην ανταλλάσσουμε φωτοτυπίες και άλλα αντικείμενα με τους καθηγητές μας. Τέταρτον, να μην ερχόμαστε σε οποιαδήποτε επαφή και να κρατάμε απόσταση τουλάχιστον ενάμιση μέτρου από τους συμμαθητές μας.
Όλα τα παραπάνω μέτρα συμβάλλουν στο να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα, οι μαθητές στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και οι γονείς στην εργασία τους. Μένουμε ασφαλείς και υγιείς!

 Δημήτρης  Ζαφειρόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου