Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (7/21)

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΟΛ

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν κόσμο μακρινό και διαφορετικό από όλους τους άλλους, υπήρχε μια παράξενη χώρα, η χώρα του Σολ. Εκεί ζούσαν όλες οι νότες μαζεμένες. Η ζωή ήταν πολύ ευχάριστη και ήρεμη και όλοι οι κάτοικοι της χώρας ζούσαν αρμονικά. Όλη μέρα ακούγονταν μελωδίες από όλα τα σπίτια.
Από όλες τις νότες δύο ήταν οι πιο στριφνές και τσακώνονταν συνέχεια, κ Μι και η Φα. Ήταν γειτόνισσες αλλά όχι τόσο αγαπημένες. Τσακώνονταν συνεχώς για μικροδιαφορές.
Μια μέρα, λοιπόν, η Μι κλαδεύοντας τον κήπο της σχημάτισε ένα τεράστιο βουνό από ξερά κλαδιά και φύλλα μπροστά στην πόρτα της Φα. Γυρίζοντας η Φα από την αγορά, εξοργίστηκε. Είδε τον φρεσκοκουρεμένο κήπο της γειτόνισσάς της και αμέσως κατάλαβε πως εκείνη είχε κάνει τον χαμό στην αυλή της. Μετά από λίγο όλη η γειτονιά είχε ξεσηκωθεί από τις φωνές τους. Όσες προσπάθειες και αν έκαναν οι περαστικοί, για να τις ηρεμήσουν, αυτές φώναζαν όλο και περισσότερο.
Οι κακές σχέσεις μεταξύ τους κράτησαν για πολύ καιρό. Η μουσική και οι μελωδίες στην πόλη μετατράπηκαν σε παραφωνίες. Και οι δύο είχαν πεισμώσει και είχαν αποφασίσει να μην ξανακουστούν σε κανένα κομμάτι.
Ένα βράδυ εμφανίστηκε στον ύπνο της καθεμιάς η καλή μάγισσα Μελωδία. Κούνησε το μαγικό της ραβδάκι και τους είπε: «Βάλτε στην άκρη τις διαφορές σας. Αύριο σας περιμένει μεγάλη μέρα. Στην πόλη θα έρθει ο μεγάλος και πασίγνωστος μουσικός, ο Μπετόβεν. Πρέπει να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό στην παράσταση και για να το πετύχετε χρειάζεται συνεργασία. Κρίμα να πάει χαμένος ο κόπος σας και οι πρόβες που κάνατε.»
Και οι δύο νότες ήταν πολύ προβληματισμένες. Όταν το επόμενο πρωί ανακοινώθηκε η άφιξη του μεγάλου μουσικού, κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να βάλουν στην άκρη τα πείσματά τους και να δουλέψουν ομαδικά.
Η συναυλία κύλησε με τεράστια επιτυχία. Στο τέλος όλες οι νότες πιάστηκαν χέρι- χέρι μαζί με τα κλειδιά, τις διέσεις, τις υφέσεις και τις αναιρέσεις. Υποκλίθηκαν μπροστά στον σπουδαίο καλεσμένο. Το βράδυ πήγαν όλοι ευτυχισμένοι στα σπίτια τους. Κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να συνεργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές μας!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΕΛΙΩΤΗ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου