Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (9/21)

Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα γενναίο 13χρονο αγόρι που το έλεγαν Τζακ. Ο Τζακ ζούσε ήσυχα με την οικογένειά του σ’ ένα μικρό χωριό στο δάσος.
Η οικογένειά του ήταν φτωχή και ζούσε μόνο με τα απαραίτητα. Η μητέρα του έμενε στο σπίτι κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, ενώ ο Τζακ βοηθούσε τον πατέρα του στις αγροτικές εργασίες.
Μια μέρα ο πατέρας ζήτησε από τον Τζακ να πάει στο δάσος και να του φέρει βελανίδια. Εκείνος αμέσως έτρεξε, όταν στον δρόμο του είδε έναν λαγό άρχισε να τον κυνηγάει. Κυνηγούσε για αρκετή ώρα τον λαγό, ώσπου ξαφνικά έπεσε στην κουφάλα μιας μεγάλης βελανιδιάς. 
Εκεί συνάντησε μια γριά μάγισσα. Τη ρώτησε πού βρίσκεται. Εκείνη του είπε: «Βρίσκεσαι μέσα στη μεγάλη βελανιδιά, όπου βρίσκεται ένας μεγάλος θησαυρός. Έλα μαζί μου να σου δείξω». Ο Τζακ την ακολούθησε χαρούμενος, γιατί με τον θησαυρό που θα εύρισκε θα έβγαζε την οικογένειά του από τη φτώχεια. Φτάσανε σ’ ένα δωμάτιο, γεμάτο με ρουμπίνια, σμαράγδια, διαμάντια και άλλα πολύτιμα πετράδια. Στη στιγμή, η γριά μάγισσα, με μια σβέλτοσύνη κλείνει την πόρτα του δωματίου και λέει στον Τζακ με κακία: «Εδώ θα μείνεις και σε τρεις ημέρες θα σε μεταμορφώσω σε γουρούνι και θα σε φάω».
Ο Τζακ ήταν πολύ στεναχωρημένος και απελπισμένος για την συμφορά που τον βρήκε. Προσπάθησε να βρει τρόπο για να βγει από το δωμάτιο αλλά δεν υπήρχε. Μέσα στο σκοτάδι η μόνη του συντροφιά ήταν ένα λαμπερό πετράδι που το κρατούσε σφιχτά στα χέρια του. Ξάφνου όμως, μόλις το έτριψε μια μαγική λέξη εμφανίστηκε που όταν τη διάβασε, έγινε αόρατος. Έτσι η γριά μάγισσα όταν επέστρεψε μετά από τρεις ημέρες και δεν τον βρήκε μέσα στο δωμάτιο, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ο Τζακ όμως δεν έχασε λεπτό και βγήκε από το δωμάτιο, κλειδώνοντας την γριά μάγισσα μέσα για πάντα. Είχε όμως γεμίσει τις τσέπες του με διαμάντια και ρουμπίνια, τόσα που η οικογένειά του δεν χρειάστηκε ποτέ πια να πεινάσει.
Κι ύστερα ξεκίνησε να βρει το σπίτι του και έπειτα από περιπλάνηση είδε τους γονείς του να στέκονται στην πόρτα και έτρεξε στην αγκαλιά τους. Τους τα διηγήθηκε όλα κι έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου